Düzce’de Cinsel İstismar Davası Düştü

Düzce’de Cinsel İstismar Davası Düştü

Düzce’de, 18 yaşındaki Y.B. ile 15 yaşındaki E.K. arasında yaşanan cinsel istismar olayıyla ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, sanık Y.B.’nin, şu an 8 aylık hamile olan E.K. ile evlenme sözü verdiği ve E.K. ile ailesinin şikayetçi olmadığı gerekçesiyle davanın düşmesine hükmetti.

Olay, geçen yıl sosyal medyada tanışan ve ailelerinin de onayıyla nişanlanan Y.B. ve E.K.’nin birlikte yaşamaya başlamasıyla başladı. Y.B., E.K.’nin babasına 30 bin TL başlık parası ödemeyi kabul etti. Ancak E.K., babasının kendisini dilenmeye zorladığını ve dövdüğünü ileri sürerek evi terk etti. E.K., nişanlısı Y.B. ile Bolu’ya kaçtı ve metruk bir evde saklandı. Paraları tükenen çift, polis merkezine başvurdu.

Polis, E.K.’nin hamile olduğunu ve Y.B.’nin ‘Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması’, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından yargılanması gerektiğini belirledi. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Y.B. ve E.K., kendi rızalarıyla birlikte olduklarını söyledi. E.K., iddianamede yer alan ifadesinde, “Babaannem ile birlikte kalıyorum. İki yıl önce okulu bıraktım ve dileniyorum. Y.B. ile 10 Temmuz 2022’de sosyal medya üzerinden tanıştık sevgili olduk. Aramızda imam nikahı yok resmi nikahımız da yok. Düğün gibi bir şey yaptık. Yemekli eğlence yaptık. Evlenmek için Y.B. babama 30 bin TL başlık parası verecek. Nişanlandıktan sonra Y.B. bizimle birlikte yaşamaya başladı. Biz Akçakoca’da yaşıyoruz. Y.B. ile nişanlandıktan sonra farklı odalarda kalmaya başladık. Düğünden 1 ay sonra ikizim kalmak için babaanneme gitmişti. O gün Y.B. ile birlikte aynı odada kaldık. İkimizin rızasıyla cinsel birliktelik yaşadık. Nisanın ortaları olabilir. Cinsel ilişki benim isteğimle oldu. Babam ben dilenmek istemediğim, içki parası getirmediğim için beni dövdü. Bunun üzerine Y.B. ile kaçıp Bolu’ya geldik. Bolu’da boş bir ev bulduk. Evin kapısı açık camları kırık metruk bir evdi. Burada da kendi isteğimle cinsel ilişki yaşadık. Ailemle kalmak istemiyorum, yurda gitmek istiyorum. Dilenmediğim için babam beni sürekli dövmektedir. Hatta dilenmeye gitmiyorum diye benim saçlarımı kesti” dedi.

Mahkeme, sanık Y.B.’nin, E.K. ile evleneceğine dair beyanı ve E.K. ile ailesinin şikayetçi olmaması nedeniyle davanın düşmesine karar verdi. Bu karar, Düzce’de cinsel istismar mağduru çocuklara yönelik adalet arayışını zora soktu.

Düzce’de daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı. Örneğin, 3,5 ve 5 yaşlarında iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan baba S.M. tutuklanmıştı. Ayrıca, 6 yaşındaki H.K.G. isimli kız çocuğu, babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından 22 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirilmişti. Bu olayla ilgili dava ise devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Düzce’de Cinsel İstismar Davası Düştü