E-İmza kimlik kartına nasıl alınıyor ?

featured

E-İmza kimlik kartına nasıl alınıyor ? Kimlik kartına e-İmza yüklemesi uygulaması Türkiye genelindeki 50 ilde başladı. Uygulamanın ocak ayının sonunda ise 81 ilde kullanılması planlanıyor. “Hayat Kimliğinle Kolay” projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulama ile kimlik kartına e-İmza alınarak, kimlik kartlarının işlevi artırılacak.

E-İmza kimlik kartına nasıl alınıyor ?

Nüfus müdürlüklerinde bulunan “Nüfusmatik” cihazlara kimlik kartı yerleştirilir ve ardından ekran beliren mesaj onaylanır. Sonrasında çıkan seçenekler arasından e-İmza seçilir ve parmak izi doğrulaması yapılır. Bunun için daha önce karta yerleştirilen parmak izlerinden birini seçerek cihazdaki sensöre yerleştirilmesi gerekiyor.

Parmak izi onayı sonrasında açılan ekrandaki form doldurulur ve burada telefon ve e-posta bilgileri girilerek servis sağlayıcı firmanın adı seçilir. Ardından e-posta adresine gönderilecek doğrulama kodu ekrana girilip 6 haneli pin kodu belirlenecek. Servis sağlayıcı firmanın taahhütnamesinin imzalanmasında, bu 6 haneli pin kodu kullanılacak ve işlem tamamlanır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
E-İmza kimlik kartına nasıl alınıyor ?