E Yeter Da

featured

Malum yeni yıl geliyor. Birçok gazete müsveddesinin de klasik haberlerinden biri her zamanki gibi ünlü olduğu kendinden menkul astrologların kehanetleri.

“Hızlı koşan atın b.. seyrek düşerse, yeşil başlı gövel ördek uçar gider göle karşı, Türkiye’de” yazmış adam.

Deprem oluyor” işte nasıl da bildi, bak bu satırlarda onu açıkça söylemiş” diyorlar.

Yav hadi bunu diyen deli de buna inanan için ne diyelim?

Önce kısaca bir bilim olan astronominin isminden arak, sallayan falcının modern ismi Astroloji ye kısaca değinelim:

Günümüzde astrologlar 5.000 ( Beş Bin) yıl önce Babil ’lilerin yaptığı düzenlemeye göre yorum yapıyorlar.

Babil’liler güneş için konum tahminlerini, güneşin düzgün bir seyirle 30 günde bir burçtan diğerine geçtiğini varsaymıştır. Oysa güneş Aslan burcunu 42 günde tararken Akrep burcunu 9 günde tarar.

Dolayısıyla her otuz güne bir burç gelecek şekilde yapılan astrolojik tahminler, bilimsel olarak tırtdır…

Teknoloji ilerleyip yıldızların uzaklıkları ölçülmeye başlayana kadar, insanlar yıldızların birbirlerine komşu oldukları ve kendi üzerlerinde etkili olduğunu düşünüyorlardı. Oysa günümüzde yıldızlar arasında ışık yılı ölçeğinde inanılmaz mesafeler olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla astrologların, tezlerini evrensel çekim yasası üzerine kurmaları ve bu evrensel yasanın diğer bütün kısımlarını görmezden gelerek yalnızca, “Evrendeki her madde birbirini etkiler” kısmını ele alıp güya bilimsel değerlendirme yapmaları durumu kurtarmaya yetmez.

Çünkü söz konusu evrensel yasada çekim kuvveti, kütle ile doğru, uzaklığın karesi ile ters orantılıdır.

Doğum haritası yapanlar ilk doğum anını ve o anki gezegenlerin açılarını istedikleri kadar hesaplasınlar, doğumu yaptıran doktorun çocuk üzerinde oluşturduğu çekim gücü, Mars’ınkinden 6 kat fazladır. İlk şaplağı atan hemşirenin etkisini söylemiyorum bile…

Şimdi diyeceksiniz ki “arkadaş bu kadar gömdükten sonra kehanet yazısı nasıl yani?”

Efenim şöyle, bilenler bilir sallamak serbest ise benden ünlü astrolog olmaz-olamaz.

O halde 2021 kehanetlerime buyurun;

Önümüzdeki yıl mars Jüpiter’e dik açı ile bakacak, bu sebeple de ülkemizde gerçek enflasyonun %30 un da üzerinde seyredeceğini, TÜİK in ise bunu 11-12 gibi açıklayacağını tahmin ediyorum.

Dolar, Euro, Altın ve Papua yeni Gine kınası TL karşısında yükselişini sürdürecek.

Kendisine dik açı ile bakan Mars’a kızan Jüpiter “Ne bakıyon dik dik …”diyeceği için, bu yıl da kadın cinayetleri hem ülkemizde hem de dünyada artarak devam edecek.

Jüpiter e karşı marsın tarafını tutan Satürn çemberi ile Jüpiter’in Mars’a dalmasını önleyecek. Bu sebeple de Sayın Cumhurbaşkanımız bu yıl (63.000 toplam dava  / 18 yıl iktidardaki süre = 3.500 ) yaklaşık 3.500 vatandaşına daha hakaret davası açacak.

Astroloji bilimi(!) Plüton u bilmediği için o çekimser sayılacak.

Bu da Ülkemizde 5 üzeri dünyada ise 6 üzeri en az bir deprem olacağını gösteriyor. Rabbim herkesi korusun.

“Aga benim yerim sıcak, güzel. Hiç kavga ile işim olmaz” diyen Merkür yüzünden ise dünyada iki ülke savaşa tutuşacak hatta bu yüzden ölenler olacak.

“Ben güzelliği temsil ederim benim de kavga ile işim olmaz” diyen Venüs yüzünden de ülkemizde bu yıl da fakirlik-fukaralık sürecek. (Yani iktidarın ekonomi politikaları yüzünden değil tamamen Venüs yüzünden) Hemi de “ülkemizde fakirlik bitti” diyen bakana rağmen.

Tüm basınımızdan rica ediyorum, benden daha kesin rakamlar veremeyen kâhinlerin tahminlerine lütfen bu yıl yer vermeyin artık.

Nostradamus, Babavanga, Kawabanga, Chewbacca

E yeter da…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
E Yeter Da