Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu Anılıyor | Recep Yazıcıoğlu Kimdir?

featured

Görev yerlerinde yaptığı çalışmalarla toplumun tarafından takdir edilen, efsane vali Recep Yazıcıoğlu sosyal medyanın gündeminde. Süper vali, Tokat’ta bir köy okulu önünde çekilen videosuyla sosyal medya gündeminde yer aldı. Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003’de Eskişehir-Ankara karayolu üzerindeki trafik kazasında vefat etmişti.

Recep Yazıcıoğlu Kimdir?

2 Haziran 1948’de Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini memleketi Trabzon’da aldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladıktan sonra 1968’de Aydın’a maiyet memuru olarak atandı. Askerlik görevini, 1975 yılında da asteğmen olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığında ifa etti..

Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi. Kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, sıradışı fikirleri ve enerjisiyle, ayrıca bambaşka görüşleriyle Süper Vali olarak anıldı. Erzincan’da, Kemali’ye de bulunan Recep Yazıcıoğlu Köprüsü için olağan üstü çaba sarf etti. Bu hikayesi daha sonra Köprü dizisine konu oldu.

36 yaşında Türkiye’nin en genç valisi olarak Tokat Valiliği’ne atandı. 14 Ağustos 1989’da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği’ne, 26 Eylül 1999’da Merkez Valiliği’ne, 30 Ocak 2003’te de Denizli Valiliği’ ne getirildi.

Recep Yazıcıoğlu Nerelidir?

Recep Yazıcıoğlu, Trabzonludur. Trabzonlular tarafından rahmet anılmakta olan Yazıcıoğlu için bölgesel sanatçıların birçoğu çeşitli türküler bestelemiştir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu Anılıyor | Recep Yazıcıoğlu Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.