Ege Üniversitesi’nde Skandal Soruşturma

featured

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün akademik kadrosunda bulunan Doç. Dr. Serkan Acar’a sosyal medya üzerinden FETÖ’yü eleştirdiği için disiplin soruşturması açıldı.

Eski Ege Üniversitesi rektörü, şimdiki FETÖ firarisi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve ekibi tarafından daha önce tehdit edilen ve haksız bir biçimde cezalandırılan Doç. Dr. Serkan Acar konuyu yargıya taşımış ve mahkemeyi kazanmıştı. Fakat bu kez de firari rektör döneminde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne atanan, şimdiki dekan Prof. Dr. Yusuf Ayönü tarafından yeni bir disiplin soruşturması açıldı.

FETÖ ile mücadele devam ederken Doç. Dr. Serkan Acar’a terör örgütünü eleştirdiği için soruşturma açılması kafaları karıştırdı. Olayı sonradan öğrenen Ege Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın telkinleriyle soruşturma kapatıldı.

Ancak 27. Dönem MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu sosyal medya üzerinden bu hadiseyi gündeme getirince vatandaşlar terör örgütü yanlılarına büyük tepki gösterdiler. Kalyoncu’ya göre Ege Üniversitesi’ndeki örgüt üyeleri halen bulundukları makamlarda rahatça hareket ediyor ve husumet besledikleri akademisyenlere mobbing uyguluyorlar. Yargıya intikal eden bu davanın takipçisi olduklarını belirten Kalyoncu, vatansever akademisyenlerin sahipsiz olmadıklarını belirtti.

SABİTHABER Özel

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ege Üniversitesi’nde Skandal Soruşturma