Ekrem İmamoğlu Adaylığını Açıkladı

Ekrem İmamoğlu Adaylığını Açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’de ‘değişim’ çağrısı yapan ilk isimlerden biri oldu. Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni yol haritasını belirlemek için çalışan İmamoğlu, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu ilan etti. İmamoğlu, “İstanbul’u kaybedemeyiz” diyerek İstanbul’un sorunlarını çözmek için mücadele edeceğini söyledi.

‘İstanbul’un sorunları Türkiye’nin sorunlarıdır’

İmamoğlu’nun basın toplantısında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır, ben bu sözü çok önemsiyorum. Ama ben ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ sözünü sadece seçim galibiyeti olarak anlamıyorum. Benim gözümde İstanbul, Türkiye’nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği şehir olmalıdır. İstanbul’un sorunlarını çözmek Türkiye’nin sorunlarını çözmektir. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu mukaddes şehrime en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye’ye hizmet olarak görüyorum.”

“İstanbul uzun süre ihmal edilmiş devasa sorunlarla iç içe bir şehirdir. Tahammülü imkansız hale gelen nüfus yoğunlaşması var. Özellik iktidarın teşvik ettiği sığınmacı akışı kentimizi boğmaktadır. Resmen insanlarımız bundan en derin haliyle şikayet içinde. Emekçilerin, emeklilerin, gençlerin ve kadınların dertlerini umursamayan ekonomi politikalarıyla yükselen hayat pahalılığı toplumsal düzeni tehdit ediyor.”

‘İktidar zengini zenginleştiriyor, halkı aç bırakıyor’

“Bu iktidar zenginin cebini tıka basa doldururken halkımızı açlığa mahkum etmeye devam ediyor. Siyasi hayatımın en önemli amacı vatandaşlarımızın çaresizlikten kurtulmasını sağlamaktır. Bu mücadeleyi son 4,5 yılda İBB başkanı olarak verdim. Bu aynı zamanda bir demokrasi mücadelesiydi. İktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi olmuştur.”

‘Demokrasi mücadelesinin öncüsü olacağız’

“31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı, demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimize sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. İBB Başkanı olarak, diğer belediye başkanlarımız ile omuz omuza bu demokrasi mücadelesinin öncülüğünü tarihi bir sorumluluk olarak görüyorum.”

‘İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum’

“Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduğu gibi, 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum. Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekrem İmamoğlu Adaylığını Açıkladı