Ekvador’da Başkanı Adayı Fernando Villavicencio Öldürüldü

Ekvador'da Başkanı Adayı Fernando Villavicencio Öldürüldü

Ekvador’da seçimlere sayılı günler kala, başkan adaylarından Fernando Villavicencio’ya suikast girişimi düzenlendi. Başkent Quito’da seçim kampanyası yürüten Villavicencio, aracına binmek üzereyken silahlı bir saldırgan tarafından başından vuruldu. Olay yerinde hayatını kaybeden Villavicencio’nun cenazesi, hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürüldü. Saldırının arkasında organize suç örgütlerinin olduğu iddia ediliyor.

Yolsuzluğa Karşı Duruşuyla Tanınıyordu

Villavicencio, 20 Ağustos’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde “Ekvador Yap” hareketinin adayı olarak yarışıyordu. Ülkede “yolsuzluğa karşı duruşuyla” tanınan Villavicencio, eski devlet başkanlarından Rafael Correa ve partisi hakkında çok sayıda yolsuzluk soruşturması başlatmıştı. Villavicencio, daha önce de Ekvador’da faaliyet gösteren Meksika’nın “Sinaloa Karteli” liderlerinden de dahil olmak üzere çok sayıda ölüm tehdidi aldığını açıklamıştı.

Devlet Başkanı Lasso Cinayeti Kınadı

Devlet Başkanı Guillermo Lasso, rakibinin öldürülmesini kınayarak, “Bu suç cezasız kalmayacaktır. Organize suç grupları çok ileri gitti ancak yasaların tüm ağırlığını hissedecekler.” dedi. Lasso, seçim sürecinin demokratik ve barışçıl bir şekilde devam etmesi çağrısında bulundu.

Saldırıda 9 Kişi Yaralandı

Saldırıda ayrıca, aralarında bir milletvekili adayı ve 2 polis memurunun da bulunduğu 9 kişinin yaralandığı bildirildi. Kito polisi tarafından yapılan operasyonlarda, olayla bağlantılı olduğu düşünülen 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Seçimlerde 8 Aday Yarışacak

Ekvador’da devlet başkanlığı seçimleri için 8 aday yarışıyor. Anketlere göre, en güçlü adaylar arasında sosyalist Andrés Arauz ve merkez sağcı Guillermo Lasso yer alıyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekvador’da Başkanı Adayı Fernando Villavicencio Öldürüldü