El Chapo’nun oğlu yakalandı, şehir karıştı

featured

Meksika’da polis Culiacan kentinde uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğullarından birini yakalayınca kartel üyeleri patronlarını geri almak için kentte ‘savaş çıkarttı’. Polis, can kayıplarının önüne geçmek için geri adım atarak Ovidio’yu serbest bırakmak zorunda kaldı.

Meksika’da polis, ABD’de hapiste olan uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu Ovidio’yu Culiacan kentinde yakalayınca, kartel üyeleri deyim yerindeyse kenti altüst etti. Ağır silahlı kartel mensuplarının kıskacında kalan polis Ovidio’yu serbest bırakıp geri çekilmek zorunda kaldı.

Ovidio Guzman Lopez’in ABD’de uyuşturucu akışını sağlayan en büyük kartel olan Sinaloa kartelinin eski lideri olduğu açıklandı.

Yetkililerin açıklamasına göre, kartel üyeleri Ovidio Guzmán’ı güvenlik güçlerinin elinden kurtarmak için ateş açtı.

Ağır silahlara sahip kartel destekçisi olan maskeli adamlar, Meksikalı askerlerle karşı karşıya geldi.

50 kalibrelik keskin nişancı tüfekleri ve kamyona monte makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine saldıran kartel üyeleri, sokakları ateşe verdi.

Meksikalı yetkililer, şiddet olaylarının büyümesinin önüne geçmek için Ovido Guzman Lopez’in serbest bırakıldığını söyledi.

Son gelişmeler sonrası Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, güvenlik kabinesini toplayacağını açıkladı.

Obrador, seçilmeden önce Meksika’nın uyuşturucu kartelleriyle mücadele etme sözü vermiş ve göreve gelmesinin ardından yeni bir güvenlik birimi oluşturmuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
El Chapo’nun oğlu yakalandı, şehir karıştı