Elektrik faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilebilir mi ?

featured

Zamlı faturalara isyan eden isimlerinden biri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilebilir mi ? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zamlar çekilene kadar elektrik faturasını ödememe kararı alan Kılıçdaroğlu için, “Ödemezse derhal kesilmeli” demesinin ardından, yönetmenliğe göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilemiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun faturasını ödememesi durumunda elektriği “derhal” kesilemeyecek. Bunun nedeni ise 20 Şubat 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’.

Bu yönetmeliğe göre şehit aileleri, muharip ve malul gaziler, 65 yaş üstü tüketiciler ve yüzde 40’ın üzerinde engeli bulunduğuna ilişkin sağlık kurulu raporunu görevli tedarik şirketine ibraz eden abonelerin elektriği ancak üç dönem boyunca faturanın ödenmemesi halinde kesilebiliyor.

Zamlar geri çekilene kadar elektrik faturasını ödememe kararı alan Kılıçdaroğlu 73, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise 70 yaşında olması nedeniyle bir dönem fatura ödemediklerinde elektrikleri kesilemiyor. Yönetmelik uyarınca Kılıçdaroğlu çiftinin evlerinin elektriği, bir yıl içerisinde 3 dönem ödememeleri halinde kesilebilecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Elektrik faturasını ödemeyen Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilebilir mi ?