Elon Musk, Bill Gates’i Koltuğundan Etti

featured

Tesla’nın son dönemde yükselen değeri, şirketin CEO’su Elon Musk’a milyarderler listesinde basamak atlattı. Pazartesi günü yüzde 6.58 artışla 521.85 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek kapanışını yapan Tesla, Musk’ın da Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi olmasına yol açtı. Tesla hisselerinin 21 Aralık’tan itibaren ABD’nin en büyük 500 şirketinin işlem gördüğü S&P 500 borsasında işlem görecek olmasının şirketin hisse değerinde artışa neden olduğu belirtiliyor.

Koltuğundan Etti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.

Musk’ın Bill Gates’i tahtından etmesinde, Tesla hisselerinin 21 Aralık’tan itibaren ABD’nin en büyük 500 şirketinin işlem gördüğü S&P 500 borsasında işlem görecek olmasının etkisi olduğu belirtiliyor.

Tesla hisseleri, Pazartesi günü yüzde 6.58 artışla 521.85 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek kapanışını yaptı. Şirketin hisselerinde yıl başından bu yana yüzde 523’ten fazla artış yaşandı.

En Zengin İkinci Kişi

Gelişmeler, Elon Musk’ın servetini 7.2 milyar dolar artarak 127.9 milyar dolara çıkardı. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk, yıl başında endekste 35’inci sırada yer alıyordu. Musk, yıl başından bu yana servetine 100.3 milyar dolar daha eklerken, şirketi Tesla’nın son dönemde yükselen piyasa değeri ise 500 milyar dolara dayandı.

Tesla Hisseleri Etkiledi

Musk’ın servetinin dörtte üçünün Tesla hisselerinden oluştuğu belirtiliyor.

Bezos, geçtiğimiz yıllarda dünyanın en zengin kişisi unvanını Bill Gates’ten devralmıştı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Elon Musk, Bill Gates’i Koltuğundan Etti