Elon Musk, Bir Günde En Çok Para Kaybeden İnsan Oldu

featured
ABD’li elektrikli araç şirketi Tesla, bir günde 80 milyar dolar kaybetti. Şirketin hisseleri yüzde 21 değer kaybederken, şirketin patronu Elon Musk’ın serveti ise 16,3 milyar dolar azaldı.

ABD’li elektrikli araç şirketi Tesla , S&P 500 endeksine alınacak şirketler listesinden çıkarıldıktan sonra dün piyasa değerinden yaklaşık 80 milyar dolar yitirdi.

Tesla’nın piyasa değerindeki bu kayıp, General Motors Co ve Ford Motor’un toplam değerlerini geride bırakıyor.

Hisse Değeri Yüzde 21 Düştü

Yüzde 21 gerileyen Tesla’nın hisse değeri, şu ana kadar olan tek günlük en büyük yüzdelik düşüşünü yaşamış oldu. Tesla, Wall Street’teki teknoloji hisselerindeki büyük çaplı satıştan etkilenen şirketler arasına girdi.

Tesla’nın rakibi olan elektrikli otomobil üreticisi Nikola Corp’un hisseleri ise General Motors’un şirkette %11 oranında hisse alacağını açıklamasından sonra %40’tan fazla arttı.

Wall Street analistleri ve yatırımcıları, Tesla’nın Temmuz ayında art arda dördüncü kârlı çeyreklik bilançosunu açıklaması sonrasında şirketin S&P 500 endeksine alınacağını öngörüyorlardı.

Tesla’nın S&P 500 endeksine alınması için şirketin hisselerinin satın alınmasını sağlayacak çok fazla miktarda fon gerekebilirdi. Credit Suisse analisti Dan Levy, şirketin endekse alınmaması kararının Tesla boyutundaki bir şirketi endekse almanın yarattığı zorlukları yansıttığını ifade etti.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Elon Musk, Bir Günde En Çok Para Kaybeden İnsan Oldu