Emekli oramiral Nusret Güner: 103 emekli amiralin Türk milletini bilgilendirmesi demokratik bir harekettir

featured

Eski Donanma komutanlarından emekli oramiral Nusret Güner, 103 emekli amiralin ortak bildirisine ilişkin olarak, “Hiçbir askeri/ siyasi gücü olmayan, yegane gücü 30-40 yıllık devlet tecrübesi olan 103 emekli amiralin Montrö Sözleşmesinin hayati olduğuna, tarikat mensuplarının Deniz Kuvvetlerine alınmasının tehlikesine dikkat çekerek Türk Milletini bilgilendirmesi demokratik bir harekettir.” değerlendirmesini yaptı.

Güner Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Emekliliğimi müteakip tek kişilik bir Sivil Toplum Kuruluş olarak, yıllardır edindiğim tecrübelerden, Gördüğüm Gerçekleri ve İnandığım Doğruları Türk Milletine açıklamayı bir vazife bildim. Açıklamalarımdan da görüleceği üzere her iki konuda da belirtilen görüşlere katılıyorum” ifadesini kullandı.

Nusret Güner, Ocak 2013’te, devlette Fetullah Gülen cemaati kadrolarının etkili olduğu süreçte Deniz Kuvvetleri‘ni hedef alan operasyonlara tepki göstererek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na terfi edebileceği Donanma Komutanlığı görevinden istifa etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emekli oramiral Nusret Güner: 103 emekli amiralin Türk milletini bilgilendirmesi demokratik bir harekettir