Emir Can İğrek’ten Ali Cabbar Açıklaması

Emir Can İğrek'ten Ali Cabbar Açıklaması

Son zamanlarda dinlenme rekorları kıran Emir Can İğrek’in ‘Ali Cabbar’ isimli şarkısının 1975 yapımı “Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?” filminin müziğiyle aynı olduğu öne sürüldü. Bu iddialara sessiz kalmayan İğrek, şarkısının çalıntı olmadığını savundu.

Emir Can İğrek, geçtiğimiz ay yayınladığı 12 şarkılık yeni albümü ‘Parti İptal’de yer alan ‘Ali Cabbar’ şarkısıyla büyük ilgi gördü. Sosyal medyada da gündem olan şarkının, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın başrolünde oynadığı “Beş Milyoncuk Borç Verir Misin?” filminin müziğiyle benzerlik gösterdiği iddia edildi.

Bu iddialar karşısında açıklama yapan Emir Can İğrek, şarkısının çalıntı olmadığını belirterek, “8 senelik şu mütevazı kariyer geçmişimde hiçbir şarkım çalıntı değildir. İddiası olan dava açıp uzmanlara sorabilir. Her notamın her sözümün altına imzamı atarım. Daha çok çalışarak yıllarca bu ligde tertemiz bir şekilde top koşturacağız” dedi.

İğrek, şarkılarda duyulan benzerlik hissinin kaynağını ise şöyle açıkladı: “9/8 ritim kalıbında ve halk müziği formunda olduğu için, merdiven melodiler benzerlik hissi oluşturabilir. Burada da 2-3 saniyelik bir merdiven melodisi andırıyor sadece.”

Emir Can İğrek’in listeleri alt üst eden ‘Ali Cabbar’ şarkısı, Tekirdağ’da yaşayan ve köy düğünlerinde gırnata çalarak geçimini sağlayan Ali Cabbar’ın dramatik hikayesini anlatıyor. Ali Cabbar, sevdiği kızın başkasına verildiğini öğrenince askere gider ancak bir daha geri dönemez.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emir Can İğrek’ten Ali Cabbar Açıklaması