En Yüksek Bulaştırma Riski Koku Alamayanlarda

featured

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, koku duyusu kaybı, öksürük veya ateşten daha güvenilir bir koronavirüs belirtisi olabilir. Uzmanlar hasta olduğunun farkında olmayan kişilerin en yüksek bulaştırma riskine sahip grup olduğu konusunda uyarıyor.

Koku Alamayanlara Dikkat

İngiltere’de University College London’da (UCL) yapılan araştırmada daha önce koku ve tat alma duyusunu kaybetmiş 590 kişinin yüzde 80’inde corona virüsüne karşı antikor oluştuğu görüldü. Bu, o kişilerin Covid-19’a yakalanmış ve bağışıklık kazanmış olduğunun göstergesi.

Antikor geliştirmiş olan kişilerin yüzde 40’ında ise tat ve koku duyusu kaybı dışında başka hiçbir belirti ortaya çıkmamış. Ancak araştırma sadece hafif belirti gösteren kişilerle yapılmış. Tat ve koku alma duyusunun geçici olarak kaybedilmesinin corona virüsü belirtisi olabileceğine dair veriler Nisan ayında gündeme gelmeye başlamış ve Mayıs ortalarında resmi Covid-19 belirtileri listesine eklenmişti.

Corona virüsüyle ilgili mevcut kılavuzlara göre, tat veya koku duyusunda kayba uğrayan kişilerin kendilerini karantinaya alması ve test yaptırması gerekiyor. UCL araştırmasını yürüten Prof. Dr. Rachel Batterham, öksürük ve ateşin halen çoğu kişi tarafından Covid-19’un ana belirtileri olarak görüldüğünü belirtiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
En Yüksek Bulaştırma Riski Koku Alamayanlarda