Endonezya’da Yanardağ Patlaması

Endonezya'da Yanardağ Patlaması

Endonezya’nın Sumatra Adası’nda bulunan ve aktif durumda olan Merapi Yanardağı’nda meydana gelen patlamalar sonucu, dağcıların yaşam mücadelesi trajik bir boyut kazandı. Endonezyalı yetkililer, yanardağın faal durumda olmasına rağmen devam eden kurtarma çalışmalarında 11 dağcının daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Bu son gelişmeyle birlikte, 3 Aralık’tan bu yana yanardağda yaşanan patlamalar nedeniyle hayatını kaybeden dağcıların sayısı 22’ye yükseldi.

Endonezya’nın “Pasifik ateş çemberi” deprem ve volkan kuşağında yer alması, 127 aktif yanardağın bulunduğu bölgede doğal afet riskini artırıyor. Merapi Yanardağı, bu aktif yanardağlar arasında en tehlikelilerden biri olarak biliniyor. Yanardağın hafta sonu gerçekleşen patlamaları, bölgede bulunan 50 dağcının acil olarak kurtarılmasına sebep oldu.

Şu anda kurtarma ekipleri, kayıp olan bir dağcıyı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölge polisi, henüz bulunamayan bu dağcının, patlamaların gerçekleştiği alana yakın olması sebebiyle yaşamını yitirmiş olabileceğini belirtiyor. Hayatını kaybeden dağcıların cesetleri, kimlik tespiti için hastaneye götürüldü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Endonezya’da Yanardağ Patlaması