Enes Kara’nın haberini yapan gazeteye Nur cemaati’nden tehdit

featured

Enes Kara’nın haberini yapan gazeteye Nur cemaati’nden tehdit! Elazığ’da bir cemaat yurdunda yaşadığı baskılar sonrası intihar eden ve Türkiye gündemine giren Enes Kara’nın haberini yapan gazete ve gazetecinin tehdit edildiği ortaya çıktı. Haberi yapan Günışığı Yazı İşleri Müdürü Faik Akgül’ün bu tehditlere direndiği ve haberi kaldırmadığı ancak gazete yönetiminin haberleri kaldırmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Gazeteye Basılmaması İçin Tehdit Etmişler

Veryansın TV’nin haberine göre; haberi yapan Günışığı Gazetesi Yazıişleri Müdürü Faik Akgül, haberi önce sitede yayınladı. Haberin yayınlanmasının ve Türkiye gündemine girmesinin ardından Faik Akgül’e ve gazeteye yurdun cemaat yetkililerinden tehdit telefonları geldiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, cemaat yetkilileri Faik Akgül’ü en az 5-6 kez aradı, haberleri kaldırmalarını istedi, haberin gazeteye basılmamasını talep etti. Faik Akgül haberi kaldırmayınca bu kez cemaat yetkilileri “Senin bu dünyanı da ahiretini de karartırız”, “Kaldırmazsan gerekeni yaparız” gibi sözlerle tehdit etti.

Faik Akgül’ün bu konuda ısrarcı olması sonrasında cemaat yetkililerin gazetenin sahibini aradığı, yapılan baskılar sonrasında da gazete yönetiminin haberleri siteden kaldırdığı ve haberi gazeteye de basmadığı öğrenildi.

Enes Kara'nın haberini yapan gazeteye Nur cemaati'nden tehdit

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Enes Kara’nın haberini yapan gazeteye Nur cemaati’nden tehdit