• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Enes Kara’nın komuşuları; ” Ev Nur Cemaatine ait “

featured

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara (20), kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısından dolayı intihar etti. Arkasında intihar notu bırakan Enes Kara, “Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını” belirtti.

Apartmandakiler, evin 2005’ten beri Nur cemaatine ait olduğunu söyledi.

Gazete Duvar‘dan Ardıl Batmaz’ın haberine göre; Enes Kara, Hilalkent Mahallesi’nde bulunan 10 katlı Defne Apartmanı’nın 6’ncı katında kalıyordu. Komşuları evde beş kişinin kaldığını, evin Nur cemaatine ait olduğunu söyledi: “Öğrenciler düzgün insanlardı, hepsi farklı şehirlerden gelmişti. İhtiyacımız olunca seve seve yardımcı oluyorlardı ama bizden tuz bile istemiyorlardı. Evin sahibi kim bilmiyoruz. Eşim katıldığı bir apartman toplantısında iki kişinin evi alıp ‘Öğrenciler okusun diye Allah rızası için kiraya veriyoruz’ dediğini söyledi. Çocuk 6’ncı katta oturmasına rağmen 7’nci katın apartman boşluğundan atmış kendisini.”

“16 Senedir Sürekli Değişiyor, Biri Geliyor, Biri Gidiyor”

Kara’nın bir başka komşusu da 2005’ten beri evin Nur cemaatine ait olduğunu söyledi. Öğrencilerin başında ‘Selçuk Hoca’ diye bilinen birinin bulunduğunu söyleyen komşu, “Ben çocuğu bir sefer gördüm, kendi halinde bir çocuktu. Selçuk Hoca buradaki çocukların başındaydı, sorumluları o. O da dün buradaydı. Hiç kimse çocuklardan bir rahatsızlık, kötülük duymadı. Çocuk bu sene yeni geldi. Bu cemaat evinde kalanlar 16 senedir sürekli değişiyor, biri geliyor, biri gidiyor” dedi.

Arkadaşları Saygı Duruşunda Bulundu

Enes Kara’nın arkadaşları da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde toplandı. Saygı duruşunun ardından öğrenciler adına açıklamayı yapan Zeynep İlayda Baykendi, “Aldığımız haberle hepimiz derinden sarsıldık. Üzüntümüzü dile getirebilecek, durumumuzu ifade edebilecek tek bir kelime bulmak imkânsız” diye konuştu. “Hepimizin aklında intiharından önce çekip bizlere bıraktığı video var” diyen Baykendi, videosunda cemaat evindeki baskıdan, ders ve gelecek kaygısından bahseden Kara’nın yalnız olmadığını, birçok arkadaşlarının bu kaygılara sahip olduğunu söyledi. Baykendi, “Bir şeyler yapmak için daha kaç canımızı kaybetmememiz gerekiyor? Daha kaç gencin dünyayı kucaklayacak gülüşünün solması gerekiyor? Artık bu durumun ele alınmasını; ailelerin, öğretmenlerin, yönetimin bu durum hakkında bir şeyler yapmasını talep ediyoruz. Enes videosunda ‘19 yaşımı böyle hayal etmemiştim’ diyor. Hangimiz 19 yaşını böyle hayal edebilir ki? Enes her zaman kalbimizde yaşayacak ve her zaman 19 yaşında olacak” diye konuştu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Enes Kara’nın komuşuları; ” Ev Nur Cemaatine ait “