Engin Ardıç Kimdir? Neden Öldü?

Engin Ardıç Kimdir? Neden Öldü?

Gazeteci ve Yazar Engin Ardıç’ın Hayatı ve Eserleri

Engin Ardıç, 1 Şubat 1952 tarihinde Trabzon’da doğan ünlü bir gazeteci ve yazardır. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü mezunudur. Gazetecilik mesleğine 1970 yılında Tiyatro ’70 dergisinde başlamış, daha sonra Cumhuriyet, Politika, Nokta, Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazmıştır. Ayrıca Inter Star televizyonunda ana haber bülteni sonrasında günün yorumunu yapmıştır. Elele, Tempo ve Playmen dergilerinde de yazılar yazmıştır .

Engin Ardıç’ın kaleme aldığı 15 kitabı vardır. Bunlardan bazıları Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar, Kadın Suretleri, İslam Teksas’ta, Şengül Hamamı, Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi!, Daktilo Konçertoları ve Turkobarok’tur. Engin Ardıç’ın yazılarında yer yer mizahi ve ironik bir üslup kullandığı görülür. 1987 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “Yılın Gazetecisi” ödülüne layık görülmüştür.

Yazarın ölüm sebebi henüz açıklanmamıştır. Ancak yaşlılığa bağlı olarak bazı sağlık sorunları yaşadığı bilinmektedir. 19 Mart 2023 tarihinde Sabah gazetesinde yayınlanan “Geriye kalan sessizlik” başlıklı yazısında kilo kaybı, iştahsızlık ve halsizlikten bahsetmiştir. Gazeteci Ardıç’ın vefat haberi 27 Mayıs 2023 tarihinde Sabah gazetesinin internet sitesinde duyurulmuştur. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Engin Ardıç Kimdir? Neden Öldü?