Ensar Vakfı Skandalının Sorumlusu Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü Atandı

Ensar Vakfı Skandalının Sorumlusu Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü Atandı

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu, Karaman’da 45 erkek çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı skandalının kilit isimlerinden biri olarak gündeme gelmişti. Sultanoğlu, olayın yaşandığı dönemde Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyordu. Ancak, istismar olaylarının gerçekleştiği izinsiz yurtların tespit edilmediği ve denetlenmediği ortaya çıktı. Sultanoğlu, ayrıca istismarcı öğretmenle ve çocuklarla yurtta birlikte fotoğraf çektirdiği de belirlendi.

Sultanoğlu hakkında 2019 yılında soruşturma izni verildi. Ancak, bu süreçte Sultanoğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’na müşavir olarak atandığı ve daha sonra Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak gönderildiği öğrenildi. Bu atama, Şanlıurfa’da büyük tepki topladı. Şanlıurfa eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilal Tekatlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Urfa bürokraside ‘ıslah evi’ olarak kullanılıyor. Cezalı olan, müdürlük kadrosu verilmek istenen, asaleti verilmek istenen, istenilmeyen fakat yasal olarak görev verilmek zorunda olan bürokratlar Urfa’ya atanır. Daha da kötüsü sahipsiz Urfa’da bunlara itiraz eden kimsede yok” dedi.

Sultanoğlu’nun ataması, gazeteci İsmail Saymaz’ın da gündemine geldi. Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait iki yurtta 10 erkek çocuğun tecavüze uğraması olayı yeniden hatırlandı. Olayın yaşandığı tarihten 4,5 yıl sonra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu hakkında idareciye soruşturma açılmasına izni verildiği hatırlatmasını yapan gazeteci İsmail Saymaz, Şanlıuurfa’ya atanan Asım Sultanoğlu’nun skandaldan sonra Milli Eğitim Bakanlığında müşavirliğe terfi ettiği anımsattınca Şanlıurfa’da büyük yankı uyandırdı” ifadelerini kullandı.

Ensar Vakfı skandalının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, sorumluların cezalandırılmadığı ve terfi ettirildiği eleştirileri sürüyor. Bu arada, istismara uğrayan çocukların durumlarına ilişkin ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ensar Vakfı Skandalının Sorumlusu Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü Atandı