Erciyes Dağı’nda Mahsur Kalan Polonyalı Dağcı Kurtarıldı

Erciyes Dağı'nda Mahsur Kalan Polonyalı Dağcı Kurtarıldı

Kayseri’de Erciyes Dağı’na izinsiz olarak zirve tırmanışı yapan Polonyalı dağcı Daniel’s Baranowski, 3600 metre rakımda mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. Dağcının kurtarılması için AFAD, JAK, UMKE ve HADAK Dağcılık Kulübü ekiplerinden oluşan 25 kişilik bir ekip seferber oldu.

Baranowski, gece saat 04.00’te haritadan yön bulmaya çalışarak Erciyes Dağı’na tırmanmaya başladığını ancak Hörküç Kaya bölgesinde sıkıştığını Uluslararası Acil Durum Koordinasyon Merkezine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye giden kurtarma ekipleri, 6,5 saat süren bir çalışmanın ardından dağcıya ulaştı.

Sağlık durumu iyi olan Baranowski, yaklaşık 3 saatlik bir inişin sonunda Tekir Kapı bölgesine getirildi. Burada sağlık ekiplerince kontrol edilen dağcı, hastaneye gitmeyi reddetti. Kurtarılan dağcı, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür ederek, “Böyle bir şey yaşadığım için özür dilerim.” dedi.

Öte yandan, Baranowski’nin bisikletiyle Polonya’dan Türkiye’ye geldiği ve Erciyes Dağı’ndaki kamp alanında çadır kurduğu belirtildi. Baranowski’nin izinsiz tırmanış yaptığı için cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.

Bu arada, ABD’li dağcı Mark Dickey de geçtiğimiz hafta Morca Mağarası’nda keşif yaparken mide kanaması geçirmiş ve 9 Eylül’de başlayan kurtarma çalışmalarının ardından 12 Eylül’de mağaradan çıkarılmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erciyes Dağı’nda Mahsur Kalan Polonyalı Dağcı Kurtarıldı