Erdoğan: Hamas Bir Terör Örgütü Değildir

Erdoğan: Hamas Bir Terör Örgütü Değildir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM’de gerçekleşen AKP grup toplantısında İsrail-Hamas savaşına değindi. Erdoğan yaptığı konuşmasında, “”Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” dedi. Bölgedeki gerilimle ilgili önerilerini aktaran ve garantörlük teklifini yineleyen Erdoğan, “Öncellikle tüm taraflar elini tetikten çekmeli, derhal ateşkes ilan edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul teşkilatı tarafından düzenlenecek olan ‘Büyük Filistin Mitingi’ne tüm vatandaşları davet ettiğini söyleyen Erdoğan, “Sadece Türkiye ve Filistin bayraklarının olduğu bu mitingde gerek ülkemize gerek dünyaya mesajlarımızı vereceğiz” sözlerini de ekledi.

Erdoğan’ın grup toplantısındaki açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

Deprem Bütçesi

“Bütçemizin temel önceliği depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması diğer şehirlerimizin depreme hazırlanma çalışmalarıdır. Maalesef milletimizin sınavlarını çabucak unutmak gibi bir zaafı vardır. Aslında bu zaaf değil bilinçli bir takdirdir. 10 milyondan fazla insanımızı etkileyen 6 şubat depremlerinin acısını yüreğimizde hissediyor ve hissetmeye devam edeceğiz. İnsanlığı kaybetmemiş hiç kimsenin bu acıyı unutmasının mümkün olmadığına inanıyoruz. Ne yaşanırsa yaşansın, 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bu meseleyi her zaman gündemimizin ilk sırasında tutacağız. Bu kararlılığımızı 2014 bütçemizde de görmek mümkündür. Bir yandan istihdam ve üretimi artarak büyümeyi sürdürürken enflasyonla mücadele içindeyiz. Yatırımcısından işçisine esnafından çiftçisinden herkesin meselesi bizim meselemizdir. Her emeklimizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Ailesini tüm yükünü omuzlayan her annenin derdi bizim derdimizdir.

Gençlere 10 GB İnternet

10 GB’lık internet sözümüzü tuttuk. Buna dair karar Resmi Gazetede yayımlandı. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz Türkiye Cumhuriyetini demokrasisi, ekonomisi, altyapısıyla büyütmüş bir partiyiz. Ülkenin ve milletin geleceğine dair hiçbir hayalleri, hiçbir vizyonları, hiçbir programları, hiçbir projeleri olmadan, sadece bu arızi tablodan cesaret alarak hayal görenleri gerçeklere uyandıracağımız günler yakındır. Bunun için önce önümüzdeki mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, bir kez daha ve çok daha güçlü şekilde milletimizin gönlüne girmemiz gerekiyor. Muhalefetin kifayetsiz başkanlarının elinde ıstırap çeken şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak hepimizin asli vazifesidir. Aynı şekilde kendi yönetimimizdeki belediyelerde de seçimi, çok daha yüksek oranlarla kazanmak mecburiyetindeyiz. Kurulduğu günden beri nice zaferlere imza atan AK Parti olarak, inşallah Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla birlikte bir kez daha bu başarıyı göstereceğiz. Meclis grubumuzun her konuda olduğu gibi partimizin lokomotifi olmayı sürdüreceğini umuyoruz. Başladığımız yeri sağlam tutmazsak gittiğimiz yeri sağlam tutamayız. Sadece kendimizi düşünmek, sadece kendi çıkarları için çalışmak bize yakışmaz. Milletimize ve bilhassa evlatlarımıza mahcup olmamak için 2024 martına kadar hep birlikte çok gayret göstereceğiz. Önce buna hazır mıyız?

İsrail-Filistin Krizi

Filistin meselesine hep önce insan meselesinden baktık. 7 ekimden bu yana krizin daha fazla büyümemesi için elimizden gelen gayreti gösterdik gösteriyoruz. Toplam 8 uçak dolusu tıbbi ve insani yardım malzemesi gönderdik. 25 sağlık personelimizi ilk etapta Mısır’a sevk ettik. İsrailli siviller dahil, sivillere yapılan saldırıya karşı olduğumuzu açıkça ifade ettik. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama devlet yerine örgüt gibi tavrını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. 7 ekimden bu yana İsrail tarihin en kanlı en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Tek başına bu tablo bile amacın kendini savunma değil insanlık suçun işlemeye yönelik bir vahşet suçu olduğuna göstergedir. Savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, binalarıyla sokakları ateşe boğan, tanklarıyla silahlarıyla saldırıyı gerçekleştiren başka ülke bulamazsınız. İsrail ve dünyaya sesleniyorum. Toplantılar yapıyorlar, son toplantıda Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, Batı’nın sana borcu çok, ama Türkiye’nin sana borcu yok . Bu İsrail çocukları öldürüyor, o çocukların halini gördük, bunların paramparça oluşuna asla izin vermeyiz, çünkü insanlıktan nasibimizi aldık. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.

İsrail çocukları öldürüyor. Bu çocukların öldürülmesine asla müsaade edemeyiz öünkü biz insanlıktan nasibimizi aldık. Ben bunu Davos’ta söylemiş siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz demiştim. O günden beri Davos’a gitmedim, benimle beraber olan 2 arkadaş başka siyasi partilerin başında. Biz dimdik ayaktayız. 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan: Hamas Bir Terör Örgütü Değildir