Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 16’lı Masa Çıkışını Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 16'lı Masa Çıkışını Eleştirdi

AK Parti’nin seçim sonrası ilk grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhalefet partileriyle iş birliği yapma sözlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Değil 6’lı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım” açıklamasını eleştirerek, “6’lı masa diyordu şimdi 16 masa diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister eser ister” dedi.

Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada seçimlerde kendilerine destek veren partilere ve gurbetçilere de teşekkür etti. Erdoğan, “Bu seçimlerde kendi teşkilatlarımızın yanında Cumhur İttifakı’nda birlikte hareket ettiğimiz ortaklarımızda olağanüstü çaba harcadı. Buradan beraber omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve tüm ülkücü kardeşlerimize, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve tüm Milli Görüşçülere, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve tüm Alperenlere, DSP Genel Başkanı Aksakal ve tüm arkadaşlarına, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ve arkadaşlarına, Sayın Sinan Oğan ve tavrını milli iradeden yana kullanan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu’nu başörtüsü ve LGBT konularında samimiyetsizlikle suçladı. Erdoğan, “Siz bu ülkede milletin hayat tarzıyla hep uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız. Ne dedik seçim öncesi Anayasa yapalım ve başörtüsü konusuna Anayasa’da yer verelim dedik. Eğer dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım. Bay bay Kemal siz LGBT’cisiniz, yanınızdakiler de LGBT’ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne Cumhur İttifakı’nın diğer üyelerinde böyle bir bela yok” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 16’lı Masa Çıkışını Eleştirdi