Erdoğan, Türkiye Kırım’ın İlhakını Tanımamıştır, Tanımayacaktır

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy ve beraberindeki heyeti, Ankara’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, kısa bir süre önce yapılan devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinde aldığı sonuçtan dolayı mevkidaşını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Zelenskiy, kritik bir dönemde çok önemli bir sorumluluk üstlendi. Zat-ı devletlerine Ukrayna halkına hizmet yolunda başarılar diliyorum. 2011’de Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi kurduk ve ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. Ülke genelinde devam eden reform sürecinin Sayın Devlet Başkanı’nın liderliğinde yeni bir ivme kazanacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerde, Zelenskiy’e Türkiye’nin, Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini desteklemeye devam edeceğini belirttiklerini aktaran Erdoğan, “Türkiye, Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarı kardeşlerimiz, Türkiye ve Ukrayna arasındaki tarihi ve insani bağların önemli bir unsurudur.” diye konuştu.

“Soydaşlarımızın tarihi anavatanları Kırım’daki varlıklarının devamı, kimliklerinin ve kültürlerinin korunması, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması önceliğimiz olmayı sürdürecektir.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ukrayna’nın doğusundaki Donbass’taki çatışmaların da en kısa sürede sona ermesi temennimizdir. Bu sorunun uluslararası hukuk ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü temelinde barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulabileceğine inanıyoruz. Minsk sürecini destekliyoruz. Ayrıca başkanlığı Türk büyükelçilerce yürütülen AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’na da desteğimiz tamdır. Maalesef dün Donbass’ta ateşkesin ihlal edildiği ve açılan ateş sonucunda 4 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Bir kez daha buradan sayın Devlet Başkanı’nın şahsında dost Ukrayna halkına taziyelerimizi ifade ediyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan, Türkiye Kırım’ın İlhakını Tanımamıştır, Tanımayacaktır