Erdoğan ve Trump Görüşmesi Gerçekleşti

featured

ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarından öne çıklan konular şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kabul etmekten gurur duyuyoruz. Türkiye komünizme karşı Sovyet işgaline karşı ayakta durdu. Türkler Amerika askerleri ile birlikte yer aldı. Yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Görüyoruz ki bizim generallerimiz ve askerlerimiz bu cesareti hatırlamakta.

PKK ve DEAŞ mücadelesinde Türkiye’nin yanındayız.

Erdoğan ile birlikte ticari ve ekonomik ilişkilerimizi konuştuk. Türkiye’nin askeri bir takım siparişleri var. Bunların ulaşması konuşuldu. Ortadoğu’daki barışın tesis edilmesi tüm halkların güvenliği için ortak tavrı konuştuk. Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerinde ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur.

Özellikle YPG terör örgütün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap alınması uygun değildir.

Suriye, Irak Yemen ve Libya’daki kasosu fırsata çevirmek isteyenler eninde sonunda kaybedecektir. İki müttefikin dayanışması eli kanlı şebekeleri bertaraf etmek için kafidir .

FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi ifade edeceğim. Trump’ın seçim zaferi yeni beklentilerin doğmasına neden olmuştur.

19.40’da başlayan görüşme ve basın toplantısının ardından Erdoğan ve Trump’ın 50 dakikalık bir öğlen yemeğinde beraber olacağı Beyaz Saray tarafından basına dağıtılan duyuruda yer alan bir diğer aktivite olarak dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’la yapacağı görüşmenin ardından ABD’li kanaat önderleri ve önde gelen şirketlerin CEO’larıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan ve Trump Görüşmesi Gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.