Erdoğan’dan New York’ta Mülakat Sözü Açıklaması

Erdoğan'dan New York'ta Mülakat Sözü Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78’inci BM Genel Kurulu’na katıldığı New York’ta Türkevi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçim vaatleri arasında yer alan kamuda mülakatın kaldırılması konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, kamuda mülakatın kaldırılması konusunda şunları söyledi:

“Seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim ve İçişleri bakanlarımla görüşerek yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz. Görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu.”

Erdoğan’ın bu açıklaması, kamuda atama bekleyen öğretmen ve polis adaylarının tepkisine yol açmıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Öğretmen alımında yüzde 50 KPSS yüzde 50 mülakat uygulayacağız” şeklindeki açıklaması ve Polis Eğitim Merkezlerine öğrenci alımında 45-50 saniyelik mülakatlarla adayların elenmesi, adayların hakkaniyetli davranılmadığına dair endişelerini arttırmıştı.

Erdoğan’ın New York’taki basın toplantısında yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle:

  • Emekli maaşı düzenlemesi) Fazla uzamaz, yani en kısa zamanda… 2024’e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.
  • İsrail’le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız. Sadece Türkiye’ye değil, Türkiye’den Avrupa’ya da enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız.
  • Selanik Zirvesi, Türkiye-Yunanistan arasında önemli sıçrama olacak. Dışişleri bakanlarımız hazırlıkları yapacak, Selanik’te 7 Aralık’ta zirveyi yapacağız.
  • KKTC’nin bağımsız devlet olarak tanınması Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlayacak yegane ve en etkili adımdır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan’dan New York’ta Mülakat Sözü Açıklaması