Erdoğan’dan Sosyal Medyaya Müdahale Sinyali,Erdoğan:Sapkınlık Serbestçe Dolaşıyor, Ahlaki Zemine Taşıyacağız

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans katıldığı toplantıda YKS’ye girecek gençlerin sorularını yanıtladı ve kendisine yöneltilen “sosyal medyayı sevmiyor musunuz” sorusuna ilginç bir yanıt vererek acaba sosyal medyaya müdahale mi geliyor sorusunu akıllara getirdi.

Erdoğan, ‘Sosyal medyayı sevmiyor musunuz?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben bir siyasetçiyim. Bir siyasetçi olarak gerçeklere gözümü kapamam söz konusu değil. Günümüzde dijital platformların ve sosyal medyanın ihmal edilemeyecek derecede olduğunu biliyoruz. Sosyal medyadan nefret etsek böyle yaygın bir şekilde kullanmazdım. Ülkemizde 16.2 milyon takipçiydi Twitter’da en çok izlenen kişi olduğumu hatırlatmak isterim. Buradaki asıl mesele, sosyal medyanın ve internet platformlarının her türlü yalan, iftira, sapkınlığın serbestçe dolaşabilir bir mecra haline getirilmesidir. Yanlış içeriği kaldırmadığı gibi düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecralarının mahkeme kararlarını da hiçe saymasını görmezden mi geleceğiz? Her vatandaşımızın ve kurumumuzun tıpkı gerçek hayattaki gibi sosyal medyada da itibarlarını koruma hakları olmalıdır.

Sosyal medyayı ahlaki bir zemine taşımak benim görevim; yasal düzenlemeye kavuşturacağız Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlığındayız. Milletimizi sadece içeriğiyle zengin değil, güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erdoğan’dan Sosyal Medyaya Müdahale Sinyali,Erdoğan:Sapkınlık Serbestçe Dolaşıyor, Ahlaki Zemine Taşıyacağız