Erhan Arıklı: Federasyona karşı çıkan tek aday benim

featured

Yeniden Doğuş Partisi Başkanı ve KKTC Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı, BRT’de Damla Soyalp’in moderatörlüğünü yaptığı Basın Odası programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erhan Arıklı, Türkiye ile ilişkilerinin diğer parti ve adaylara göre iyi olmadığını belirterek “parti kurarken de aday olurken de Türkiye’ye danışmadım, yardım talep etmedim” ifadelerini kullandı.

“Bana göre KKTC kendi iradesi ve gücüyle ayakları üzerinde durmalı, kendi kendine yetebileceği bir sisteme geçmelidir” ifadelerine yer veren Arıklı, “Ne hikmetse bizim politikacılar Türkiye yönetimini KKTC’ye müdahale etmesi için sürekli çağırıyor” dedi.

Federasyona karşı çıkan tek aday benim

Federasyona karşı çıkan tek aday olduğunu belirten Arıklı, “seçildiğim taktirde ciddi bir sistem değişikliği çalışması yapacağız” sözlerini kullandı.

Öte yandan Arıklı, “Eğer seçilirsem KKTC’ye uygulanan ambargoları kaldırmak için çalışacağım. Bu konuda daha önce de birçok çalışmalarımız olmuştu. Bu konuda ciddi girişimlerimiz olacak” ifadelerine yer verdi.

Yardım alan, müdahaleye de açık oluyor
KKTC’de her parti bir yerlerden yardım alıyor. Yardım alan, müdahaleye de açık oluyor. Seçim otobüsü, kampanya yardımı. Köylere kasabalara adam salanlar… Türkiye sonra iktidara getirdiğinden bir şey talep ediyor.

Bunu her fırsatta anlatıyorum. Türkiye’den gelen siyasi partilerle görüşmüyorum? Neden? Bu imajı reddediyorım. Umarım bunu Türkiye’yi yönetenler de anlar. Parti kurultayına bile müdahale ediyor Türkiye’yi yönetenler. Bu son derece yanlış. Oysa, her siyasi parti, Türkiye ile ortak hareket edebilmeli.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erhan Arıklı: Federasyona karşı çıkan tek aday benim