Erivan nerede ?

featured

Erivan nerede ? Erivan hangi ülkenin başkenti ? Ermenistan’ın başkenti olan Erivan, 2500 yıllık br tarihe sahiptir.

Erivan nerede ?
Erivan nerede ?

I. Dünya Savaşı’ndan sonra kısa ömürlü Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti’nin başkenti olmuş ve Ermeni tehcirini yaşayan birçok insan Erivan’a taşınmıştır. 20. yüzyılda, Ermenistan 15 Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Cumhuriyet’inden biri olduğu zaman boyunca Erivan hızla büyümüştür. Birinci Cumhuriyet sırasında birkaç bin kişilik nüfusa sahip bir köy olan Erivan, yaklaşık 50 yıl sonra Ermenistan’ın kültürel, sanatsal, endüstriyel ve siyasal merkezi konumuna gelmiştir.

Erivan’da 70 Yıldır Sovyetlerin İzini Silmeye Çalışıyorlar

Ermenistan ekonomisinin gelişmesiyle, Erivan hızla değişmektedir. 2000’li yılların başından itibaren şehrin dört bir köşesinde, birçok yeni alan inşa edilmiştir. Yeni altyapılarıyla (binalar, mahalleler, sokaklar, restoranlar ve diğer mağazalar) Erivan kenti hızla batılılaşarak, 70 yıl süren Sovyet idaresinin izini silmektedir.

1 milyonun Üzerinde Nüfusa Sahip

Tahminlere göre 2007’teki Erivan nüfusu 1.107.800’dür. Kentin banliyöleri de dahil olduğu zaman şehrin toplam nüfusu yaklaşık 1.245.700 kişiye ulaşmaktadır (şu anki resmî tahmin), yani Ermenistan nüfusunun %42’si bu şehirde yaşamaktadır.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erivan nerede ?