Erk Yurtsever uçmağa varışının 3. yıl dönümünde unutulmadı

featured

3 Ocak 2017 tarihinde tedavi gördüğü Maltepe Üniversitesi hastanesinde vefat eden Türkçü fikir adamı Erk Yurtsever, dün akşam Bozkır Dergisi tarafından Atsız Kültür Evi‘nde düzenlenen programda anıldı. Yaklaşık 30 davetlinin katıldığı program saat 19.00’da başladı.

Serkan Akgöz‘ün açılış konuşmasını yaptığı programda Akgöz, Erk Yurtsever’in mütevazı kişiliğine dikkat çekerek, Yurtsever’in tamamladığı ancak henüz yayımlanmamış kitapları hakkında dinleyenlere bilgi verdi.

Adil Yılmaz, Yurtsever’in yüksek öğretim hayatındaki manevi desteğinden bahsetti. Daha sonra Moğolistan ve Tonyukuk alanındaki arkeolojik kazılarda ve sonrasındaki görüşmelerini anlattı.

Ozan İşleten, konuşmasında Erk Yurtsever’in Orkun Vakfı ve sonrasında El Birliği Derneği’nde gençliğe verdiği değer üzerinde önemle durdu.

Kutlu Altay Kocaova, Erk Yurtsever’in şairliği ve divan edebiyatına olan hakimiyeti üzerinde durduğu konuşmasında, Atsız’ın bir yıllık öğretmenliğinden aldığı eğitimin oldukça etkili olduğunu belirtti.

Haluk Soysal, Yurtsever’le nasıl tanıştığını anlattı. 2000li yılların başında internetin önemini fark ederek 70 yaşında internet sitesi kurmasından bahsetti. Ardından El Birliği derneği tarafından Atsız belgeseli üzerinde durdu.

Yağmur Kayabek, 3 Mayıs 2016’da Karacaahmet’te karşılaşmalarını ve selamlaşma sonrası Yurtsever’in “Babanın kokusunu aldım” sözünü unutmadığını belirtti. Ardından Mustafa Kayabek’in Yaşar Hatıralarım başlıklı şiirini okudu.

Konuşmaların ardından söz alan Erkin Yurtsever babasıyla olan birkaç hatırasını anlattı. Erkin Yurtsever, babasının son yıllarında özellikle Türkçüler arasındaki ayrılıklara üzüldüğünü belirtti. Erkin Yurtsever konuşmasının sonunda Türkçüler Derneği’nin kurulduğu gün çekilen 3 fotoğrafı Serkan Akgöz’e teslim etti.

Akgöz’ün, ev sahipliğinden dolayı Atsız Kültür Evi teşekkür ederek, Erk Yurtsever ile ilgili çalışmaları ilerleyen yıllarda arttıracaklarını, bir anı kitabı hazırlama düşüncelerinin olduğunu belirtti. Bu kapanış konuşmasıyla program sona erdi.

Davetliler programından uzun süre Erk Yurtsever ile ilgili hatırları üzerinde konuştular.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erk Yurtsever uçmağa varışının 3. yıl dönümünde unutulmadı