Ermeni Grupların Türk Heyetine Saldırısı

Ermeni Grupların Türk Heyetine Saldırısı

ABD’nin Los Angeles kentinde Türkiye’nin kamu diplomasisi konulu bir konferans düzenledi. Ancak konferansa katılan Türk heyeti, radikal Ermeni grupların sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı. Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Konferans, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde Annaberg Gazetecilik Okulu ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti. “Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü” başlıklı konferansa, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov, YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Wilson Center Orta Doğu Programı Başkanı Büyükelçi James Jeffrey, YEE’nin ABD Direktörü Gökhan Coşkun, O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar ve diğer konuşmacılar katıldı.

Konferansın başlamasından kısa bir süre sonra, bir Ermeni protestocu salonu basarak Azerbaycan, Türkiye ve organizatörlere hakaret etti. Polis tarafından dışarı çıkarılan protestocu, olay yerinden uzaklaştırıldı. Konferansın açılış konuşmalarının ardından ise 11 kişilik bir Ermeni öğrenci grubu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Mercan’ın kürsüye gelmesiyle birlikte slogan atmaya başladı. Öğrenciler, Azerbaycan’ın Karabağ’da yürüttüğü antiterör operasyonunu protesto etti.

Olaylar sırasında Türk heyetine sözlü ve fiziki tacizde bulunan Ermeni gruplarla polis arasında arbede yaşandı. ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ve Los Angeles Polis Birimi, gerekli güvenlik önlemlerini alarak üniversite kampüsünde olayların büyümesini önledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı. Çelik, “Yunus Emre Enstitüsü’müzün Los Angeles’ta düzenlediği ve Washington Büyükelçimiz Sn Murat Mercan’ın da katılımcısı olduğu programa yönelik provokatör Ermeni grupların saldırgan girişimini şiddetle kınıyoruz. Saldırgan yalan şebekesi hakikatlerin duyulmasını engelleyemez.” ifadelerini kullandı.

Konferansın devamında Türkiye’nin kamu diplomasisinin önemi ve etkinliği üzerine sunumlar yapıldı. Konferansın sonunda ise Türkiye-Amerika ilişkilerinin geleceği tartışıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ermeni Grupların Türk Heyetine Saldırısı