Ermenistan, Azerbaycan’daki Sivil Yerleşimleri Hedef Aldı

featured

Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’deki sivil yerleşim alanlarına füzelerle saldırdı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise yaralandı.

Azerbaycan ordusunun Karabağ’a ilerleyişi sürerken, Ermenistan yine sivilleri hedef aldı. Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın tarihi ve en büyük ikinci kenti olan Gence’ye füzeli saldırı düzenledi.

Bir Ölü, Dört Yaralı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan tarafından atılan 4 füzenin şehre isabet ettiğini duyurdu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı doğrulayarak, ilk belirlemelere göre saldırıda 1 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Toplam 22 Kişi Hayatını Kaybetti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Twitter hesabından Azerbaycan’ın Terter, Beylegan bölgeleriyle Gence kentine yönelik Ermenistan saldırılarında şimdiye kadar toplam 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 74 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

“Saldırılar Kışkırtmaya Yönelik”

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, “Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ermenistan, Azerbaycan’daki Sivil Yerleşimleri Hedef Aldı