Erşad Salihi 14 Temmuz Katliamı ile İlgili Açıklama Yayımladı.

featured

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkani Erşad Salihi, 14 Temmuz 1959 Kerkük katliami ile ilgili bir bildiri yayımladi.

” 1959 yılında yaşanan Kerkük katliami`nın 58. Yıldöneminde, Şehitlerin kanlarI ve fedakarlıkları yolumuzu aydınlatacak ve milli değerlerimize ilelebet muhafaza etmek ve Türkmen toprakları´nın kurtarılmasında, imarında ve kalkınmasında halkımıza büyük direnç ve direniş verecektir.

20. yüzyıldan beri bugüne kadar, Telafer, Tazehurmatu,Beşir, Tavuk, Emirli, Kerkük ve diğer bölgelerdeki Türkmen şehitleri kervanı, Türkmen halkı´nın fedakarlığına ve cesaretine şahittir. Türkmenler, zulüm, göç, asimilasyon ve yok edilme politikasına mahruz kaldılar.

1924 yılında Gavurbağı` da yaşanan katliam, 1959 yılında Kerkük katliami ve son olarak Telafer`de suçsuz 200 sivil Türkmen`in hunharca idam ve katledilmesi yaşanan çilelerin en büyük ispatı olduğunu vurgulayan Salihi, Türkmenler, çektikleri zulümler, katliamlar, demografik değisimlere rağmen her zaman başı dik, gururla yaşayacaklar”

Erşad Salihi bildirinin sonunda, Türkmen şehitlerine Allah`tan rahmet ve ailelerine sabırlar dileyerek, daha çok birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erşad Salihi 14 Temmuz Katliamı ile İlgili Açıklama Yayımladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.