Erşad Salihi: 200 Pkk lı Terörist Kerkük’e Girdi.

featured

Türkmeneli Lideri Erşad Salihi ,Arabiya Al-Hadath kanalında Kerkük ile ilgili konuk olduğu programda flaş açıklamalarda bulundu.

Erşad Salihi konuk olduğu programda Kerkük’te 1959 katliamının tekrarlanmasından endişe duyduklarını ve katliamın kokusunu aldıklarını ifade ederek Dün Kerkük’ün havaalanına 200’e yakın silahlı PKK lı teröristlerin girdiğini söyledi.

Salihi Kerkük Valisini Kerkük’te ileri günlerde yaşanacak her türlü olaylardan sorumlu olacağını belirterek şunları söyledi  “Kerkük Valisi Türkmenlerin silahlanmasını red ediyor ,Kerkük’ü ateş içine, alevlere çevirmek istiyor”İfadelerini kullandı.
25 Eylül’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından yapılması planlanan sözde bağımsızlık referandumuna ilişkin Lider Salihi yapılması planlanan referandumun Bağdat’an yeni kazançlar elde etmek için bir sıkıştırma kozu olduğunu ve korkmadıklarını belirtti.

Kerkük’ün güneyinde bulunan ve 2014 yılından bu yana IŞİD’in kontrolü altındaki Havice bölgesine yakın günlerde yapılacak askeri operasyonlara ilgili operasyon başlamadan önce önemli yedek adım ve ihtimalleri göze alınması gerektiğini 21 Ekim 2016 IŞİD’ın Kerkük’e saldırma olaylarının tekrarlanmasından endişe duyduklarını söyledi.

Türkmeneli

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erşad Salihi: 200 Pkk lı Terörist Kerkük’e Girdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.