• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Erşad Salihi: “Israr Edilirse Savaşa Neden Olur”

featured

Irak Türkmen Cephesi lideri ve Kerkük milletvekili Lideri Erşad Salihi, Irak Türkmen Cephesi Başkanlığında Kerkük’te bulunan eğitimcilerin düzenlediği seminerde bölgedeki son gelişmeler ve 25 Eylül’de yapılması planlanan sözde referandum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eğitimcilere Türkmenlerin eğitimine verdikleri emek ve son sınavlarda elde edilen başarılardan dolayı teşekkürlerini ileterek şu açıklamalarda bulundu:

“İstikrar Olmazsa Tüm Irak Ortadan Parçalanacak”

Salihi, bölgedeki gelişmelerin birbirine bağlı olarak geliştiğini söyleyerek, “Irak bir çalkantıdan geçiyor, Irak’ın çalkanması demek Türkiye İran, Suriye ve tüm Körfez ülkelerinin çalkanması demektir. Bu çalkantılar Kerkük’te istikrar olduğu sürece emeline ulaşamayacak, Kerkük’te huzur ve istikrar olmazsa tüm Irak ortadan parçalanacak” ifadelerini kullandı.

“Bu Katliamlar, İşkenceler Başka Bir Millete Olsa Yok Olurlardı”

Türkmenleri yaşanan olaylara karşı teslim olmamaya çağıran Salihi, “Cenab-ı Hak güçlü insanlara zor günler yaşatır çünkü o insanlar o Milletler dirençlidir. Onlar da sizlersiniz. Direniş olması lazım; 100 yıldır sizin coğrafyanız, diliniz için direndiniz. Bitirebildiler mi, bittiniz mi: Hayır. Osmanlı İmparatorluğunun Irak’tan çıkmasından bu yana Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen katliamlar, işkenceler başka bir millete olmuş olsaydı yer yüzünden yok olurdu “ifadelerini kullandı.

“Israr Edilirse Savaşa Neden Olur”

Salihi, 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan sözde referandumda ısrar edilmesi durumunda bunun bölgede bir savaş çıkarmaya neden olacağını belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erşad Salihi: “Israr Edilirse Savaşa Neden Olur”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.