Erşad Salihi, Kerkük’ün geleceği için Türkiye’de

featured

Türk yurdu, Kerkük’ün 25 Kasım’da peşmergeye devrildilecek olmasının yankıları Türkiye’de devam ederken, Türkmen cephesinin önemli isimi Erşad Salihi, Kerkük’ün geleceği için Türkiye’ye geldi.

Erşad Salihi’nin gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilk durağı Alparslan Türkeş Vakfı oldu. Vakfın Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz ve beraberindeki yöneticiler ile gerçekleştirilen görüşmenin akabinde ikili, hizmet binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Salihi, kadim bir Türk şehri olarak nitelendirdiği Kerkük’teki Türk varlığını korumak ve yaşatmak gayesiyle mücadeleye devam edeceklerini dile getirirken bu noktada Türkiye’den görecekleri desteğin de hayati önem arz ettiğini vurguladı.

Salihi’nin ardından söz alan Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Yılmaz ise 25 Kasım’da atılacak adımı ‘kirli bir tiyatro ve emperyalist projenin kanlı emeli’ olarak nitelendirerek şiddetle reddettiklerini söyledi.

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Alparslan Türkeş’in Irak Türklüğüne ve özellikle Kerkük’e özel bir önem atfettiğine değinen Yılmaz, sözlerine “Dört yıl önce Türk devletini ayağa kaldıran ve harekete geçiren irade bizim irademiz, yani Türk milliyetçisi irade idi. Bu irade dün olduğu gibi bugün de ayaktadır ve dün olduğu gibi bugün de Türk devletini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek gayesiyle yetkililere sesleniyoruz; 2017 yılında Kerkük meselesini “ulusal güvenlik meselesi” olarak nitelendiren duruş, 2021 yılında da terkedilmemeli ve korunmalıdır. Saddam döneminde tutuklanan, idam edilen Türkmen aydınları hatırlamak lazımdır! Bölgenin Türkmen varlığı lehine olan demografik yapısını değiştirmek adına tetiklenen suni göç dalgalarını unutmamak lazımdır. Çünkü bütün bunlar işte bugünün hazırlığıydı! Bunlar Kerkük’ü Türk’ten, Türk’ü Kerkük’ten ayrı koyma heveslilerinin hazırlıklarıydı” ifadelerini kullandı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erşad Salihi, Kerkük’ün geleceği için Türkiye’de