Erşad Salihi Türk Dünyasına Seslendi: ”Bölgede Kimse Türkmenleri Yalnız Bırakmasın.

featured

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi,  Peşmerge Yönetiminin Yüksek Referandum Heyeti ile yaptığı görüşme sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Kürt heyetine açık bir şekilde referandumun Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer Türkmen bölgelerinde yapılmasına ilişkin tavırlarının  ne olduğunu belirttiklerini söyleyen Salihi, sözlerine şöyle devam etti:

“Üç vilayette (Erbil-Duhok ve Süleymaniye) yapmak istedikleri referandumu Bağdat merkezi hükümetiyle konuşmaları gerektiğini söyledik. Irak merkezi hükümetinin de buna karşı tutumu belli ve itiraz ediyor. Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer Türkmen bölgelerindeki referandumu kesinlikle reddediyoruz. Bunu çok açık ve net bir şekilde gelen heyete söyledik. Eğer birlikte yaşamak istiyorsak, çoğunluk veya azınlık diye bir halk olmamalıdır. Eğer birinci çoğunluktaki halk Kürtlerse, diğer birincisi bizleriz (Türkmenler). Bu bölgeler coğrafi olarak aslında Türkmen bölgeleridir.”

” Türk Dünyası Bölgede Kimse Bizi Yalnız Bırakmasın”

“Türkiye ve Türk dünyasına şunu söylüyoruz; bölgede kimse bizi yalnız bırakmasın. Aksi takdirde eririz. Burada bir mezhep kavgası vardır.” diyen Salihi, şunları kaydetti:

“Irak’ta merkezi hükümet ve Kuzey Irak yönetimi var. Bunların Peşmergesi, öbür tarafın ordusu ve Haşdi Şabisi var. Benim neyim var? Bizim de güçlü bir silahlı grubumuzun olması lazım. Irak Türkmenlerinin bölgede huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için kesinlikle silahlı bir teşkilatı veya ordusu olması lazım.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erşad Salihi Türk Dünyasına Seslendi: ”Bölgede Kimse Türkmenleri Yalnız Bırakmasın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.