Ersan Şen, Depremde Kolon Kesen Pastanenin Avukatı Oldu

Ersan Şen, Depremde Kolon Kesen Pastanenin Avukatı Oldu

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde 35 kişinin can verdiği Ezgi Apartmanı davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Binanın yıkılmasına sebep olan Kervan Pastanesi’nin sahiplerinin avukatlığını ünlü hukukçu Ersan Şen üstlendi. Şen, depremde yardım istediği bir müvekkilini de bu apartmanda kaybettiğini söyledi.

Ezgi Apartmanı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 10 katlı bir bina olarak inşa edilmişti. Binanın ilk iki katı Kervan Pastanesi’ne aitti. Depremde binanın tamamen çökmesi sonucu 35 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Olayın ardından binanın yıkılmasında Kervan Pastanesi’nin rolü olduğu ortaya çıktı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) bilirkişi raporu istedi. Raporda, pastanenin havalandırma için perde duvarlarda delikler açtığı, zemin kat ile asma kat arasında fretli kolonu kestiği, servis asansörü için tabliyede boşluk açtığı belirtildi. Rapora göre, bu müdahaleler binanın taşıyıcı sistemini zayıflattı ve depremde yıkılmasına neden oldu. Ayrıca binada temel kirişlerin yetersiz olduğu ve kaçak bir katın bulunduğu da tespit edildi.

Başsavcılık, bilirkişi raporunun ardından Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Ancak firari olan Kervancıoğlu ve Pekel, kayıtlı adreslerinde bulunamadı. Savcılık, yakalama kararı çıkardı.

Bu arada, Kervancıoğlu ve Pekel’in avukatlığını Prof. Dr. Ersan Şen’in üstlendiği ortaya çıktı. Şen, kamuoyunun yakından tanıdığı ve son seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıklayan bir hukukçu. Şen, KTÜ’nün raporuna itiraz etti ve kolonun kesildiği iddiasının kanıtlanmadığını savundu. Şen, müvekkillerinin masum olduğuna inandığını ve bu yüzden davayı kabul ettiğini söyledi. Şen, “Ben zor işlerin adamıyım. Kalben ve vicdanen müvekkilimin masum olduğuna inanıyorum.” dedi.

Şen, depremde Ezgi Apartmanı’nda yaşamını yitiren bir müvekkili olduğunu da anlattı. Şen, “Depremde yardım istediği bir müvekkilim de bu apartmanda hayatını kaybetti. Bu benim için çok acı bir olay. Ama bu, benim avukatlık görevimi yapmama engel değil. Ben hukukun üstünlüğüne inanıyorum ve bu davanın da adaletle sonuçlanacağını umuyorum.” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ersan Şen, Depremde Kolon Kesen Pastanenin Avukatı Oldu