Ersin Tatar YDP’yi ziyaret etti

featured

KKTC Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, ikinci tur öncesinde Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Pazar günü gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek istedi.

YDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantının başında, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ersin Tatar’a destek vereceklerini dile getirdi.

Arıklı “Milli Dava’ya destek veriyoruz”

Arıklı: “Biz UBP’ye değil, ‘Milli davaya’ destek veriyoruz” YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, seçimden sonra ‘Türkiye’yi yendik’ diye insanların sokaklarda dolaşmasını kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi, olayı Akıncı ve taraftarları ‘Türkiye karşıtları ve taraftarları’ noktasına getirdiğini savundu.

Biz UBP’ye değil, ‘Milli davaya’ destek veriyoruz. Kimse bizi Türkiye karşıtı bir noktaya oturtamaz.  Pazartesi’nden sonra bir takım şeyleri UBP ile de konuşacağız. Şimdi hesaplaşma meselesi değil. Türkiye’yi sevenler, bu yolun Türkiye’siz yürünemeyeceğini düşünenler tarafını seçmek zorundadır.

Zaman Cumhurbaşkanlığı makamının ‘Türkiye karşıtı bir zihniyetten’ kurtulması zamanıdır.

Arıklı Tatar’a, ‘Sayın Başbakan ve geleceğin Cumhurbaşkanı’ olarak seslendi. Dün akşam konuyu değerlendiren Parti Meclisleri’nin, seçimi bir tarafın ‘kamplaştırdığı’ görüşüne varıldığını söyleyen Arıklı, “Bizim böyle bir şeye asla müsaademiz olamaz” dedi.

“Hem Türkiye’nin kaybetmiş gibi bir havanın estirilmemesi, hem de Crans Montana’da verilen tavizlere dönülmemesi önemlidir” diyen Arıklı, UBP’ye ‘şartlı’ destek vermek kararı verdiklerini açıkladı.

Tatar’ın bu yolu Türkiye ile birlikte yürüyeceğiz sözü ile kendilerini rahatlattıklarını da ifade eden Arıklı, Türkiye’yi sevenlerin bir tarafta olması gerektiği görüşünü belirtti.

Bu kamplaşmanın sorumlusunun kendileri olmadığını ve bundan da memnun olmadıklarını söyleyen Arıklı, meselenin artık ‘Ersin Tatar- Akıncı’ meselesi olmadığını savundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ersin Tatar YDP’yi ziyaret etti