Erzurum’da Yolcu Otobüsü Traktör Römorkuna Çarptı

Erzurum'da Yolcu Otobüsü Traktör Römorkuna Çarptı

Erzurum’un Horasan ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerden birinin traktör sürücüsü, diğerinin ise otobüsteki bir yolcu olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Iğdır’dan İstanbul’a gitmekte olan Bizim Iğdır Seyahati’ne ait 76 AAN 623 plakalı yolcu otobüsü, Horasan ilçesinin sanayi sitesi çıkışında aynı yönde seyreden Eyüp U. idaresindeki 34 YA 3221 plakalı traktörün arkasındaki römorka arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle traktör devrildi, otobüs ise yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri geldi. Ekipler, traktörün römorkunu kaldırarak otobüste sıkışan yolcuları kurtarmaya çalıştı. Kurtarma çalışmaları sırasında otobüsteki Azad K. isimli yolcunun hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan traktör sürücüsü Eyüp U. ise ambulansla kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kazada yaralanan 14 kişi ise Horasan, Köprüköy ve Erzurum’daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin ise tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Kazanın nedeninin belirlenmesi için otobüs ve traktörün kara kutularının inceleneceği öğrenildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Erzurum’da Yolcu Otobüsü Traktör Römorkuna Çarptı