1. Haberler
  2. Gündem
  3. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer PKK Yöneticisiyle 14 Kez Görüşmüş

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer PKK Yöneticisiyle 14 Kez Görüşmüş

featured

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltına alınmasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün yönetici kadrosundan Remzi Kartal ile bağlantılar olduğu belirtildi.

Başsavcılık açıklamasında, Özer’in Kuzey Irak Kandil bölgesindeki örgüt yöneticilerine ulaştırılan ve Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi’nde yapılan görüşmelere dair örgütsel dokümanlarda yer aldığı bilgisi paylaşıldı. Dokümanlarda, Özer’in sözde “demokratik özerklik” projesinde görevlendirilmesinin uygun görüldüğüne dair kayıtların bulunduğu ifade edildi.

Remzi Kartal ile 14 Görüşme

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer PKK Yöneticisiyle 14 Kez Görüşmüş

Soruşturma kapsamında, Ahmet Özer’in iletişim takibi ve hesap hareketleri de incelendi. Bu incelemelerde, Özer’in 10 yıllık bir süreçte PKK/KCK terör örgütü üyeleriyle 694 kez irtibat kurduğu ve kırmızı bültenle aranan Remzi Kartal ile 14 görüşme gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu gelişmeler, Özer’in terör örgütüyle süreklilik ve yoğunluk arz eden bir ilişki içinde olduğuna dair kuvvetli suç şüphesi doğurdu.

Remzi Kartal Kimdir?

Remzi Kartal, PKK’nın üst düzey yöneticilerinden biri olarak biliniyor ve kırmızı bültenle aranıyor. Ahmet Özer ise uzun bir akademik ve siyasi kariyere sahip. 1960 doğumlu olan Özer, çeşitli üniversitelerde akademik görevlerde bulunmuş, belediyecilik alanında çalışmış ve 200’ün üzerinde bilimsel makale ile 38 kitap yazmıştır.

İçindekiler

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer PKK Yöneticisiyle 14 Kez Görüşmüş