Esenyurt’taki Vahşette Hayatını Kaybeden Gencin Babası Konuştu

Esenyurt'taki Vahşette Hayatını Kaybeden Gencin Babası Konuştu

Esenyurt’ta bir tekel bayisinde silahlı saldırıya uğrayan 3 kişiden 2’si hayatını kaybetti, 1’i yaralandı. Olayın kurbanlarından Yunus Emre Erzen’in babası ve yaralanan Yusuf Erzen’in amcası olan Cantürk Erzen, olayın nedenini anlattı. Baba, olayın 3 ay önce yaşanan bir silah kazasıyla ilgili olmadığını, kendisinin karşı tarafın akrabalarından birine ürün verdiğini ancak parayı alamadığını söyledi. “Benim oğlumu vahşice niye öldürdün? Bana bir sebep söylesin. Alacak, verecek, kan parası gibi söylemlerin hepsi yalan.” dedi.

Olay, Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan tekel bayisinde meydana geldi. İddiaya göre, Murat Özer ve beraberindeki 3 kişi, tekel bayisine gelerek Batuhan Bayındır (20), Yunus Emre Erzen (24) ve Yusuf Erzen (21) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat Özer ve yanındakiler silahla ateş açtı. Saldırıda Batuhan Bayındır ve Yunus Emre Erzen olay yerinde yaşamını yitirirken, Yusuf Erzen ise ağır yaralandı.

Olayın ardından kaçan saldırganlardan Murat Özer polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Murat Özer’in ifadesinde, 3 ay önce karşı tarafın akrabalarından birinin silahını elinden alarak kendisine ateş ettiğini, bu nedenle kan parası istediğini ancak alamadığını ileri sürdüğü öğrenildi. Murat Özer hakkında ek gözaltı kararı verilerek Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Polis ekipleri diğer 3 saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, S.Ö. isimli şüpheli de gözaltına alındı.

Olayla ilgili konuşan Cantürk Erzen ise olayın kan parasıyla ilgili olmadığını söyledi. “Silahla gelen de kendisidir. Daha sonra gidip 50 çeşit ifade vermiştir, o ifadelerin hiçbiri doğru değildir. Zaten olayla ilgili kamera kayıtları da mevcut. Dolayısıyla kan parası gibi bir mesele yoktur.” dedi.

Baba Erzen, kendisinin karşı tarafın akrabalarından birine ürün verdiğini ancak parayı alamadığını da anlattı. “O kişiye ben buraya ürün vermiştim, net rakamını tam hatırlamıyorum ama 680 bin lira civarındaydı, bana 130 bin lira ödeme yaptı. Benim kendilerinden o zaman 500 bin lira civarında alacağım vardı, bu olay olduğu zaman bu parayı ödemek istemediler.” diyen Erzen, “Parayı talep etmediğimi ve oğlumun öldürülmesiyle bu olayın herhangi bir ilgisinin olmadığını da dile getirdim.” diye konuştu.

Erzen, oğlunun vahşice öldürülmesinin sebebini anlamadığını belirterek “Ben sadece bu insana bunu soruyorum. Benim oğlumu vahşice niye öldürdün? Bana bir sebep söylesin. Alacak, verecek, kan parası gibi söylemlerin hepsi yalan. Biz 10 senedir birbirimizi tanıyoruz, senelerdir ticaret yapıyoruz. Almışızdır, vermişizdir, eksik olmuştur, fazla olmuştur ama kan davalık bir olayımız yok.” dedi.

Acılı baba, kendisine başlatılan icra takibi kağıdını WhatsApp’ta paylaştığını da söyledi. “Bana icra kağıdı gönderdiler. Ben zaten borcumu ödeyen bir insanım. ‘Bana niye icra gönderdiniz?’ diye bunu WhatsApp’ta paylaştım. Bu benim oğlumu öldürmeye bir sebep mi?” diye sordu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Esenyurt’taki Vahşette Hayatını Kaybeden Gencin Babası Konuştu