Eski MİT’çinin Gülen’e mektupları ortaya çıktı

featured

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında vatanseverleri FETÖ’ye hedef gösteren Enver Altaylı’nın Gülen’e mektupları ortaya çıktı. “Casusluk ve örgüt yöneticiliği” suçundan tutuklanan Enver Altaylı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Altaylı’nın bilgisayarında bulunan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e yazılmış çarpıcı bir mektup yer aldı.

2008 tarihli mektupta, Ergenekon kumpası ile hedef alınan iki isim öne çıkıyor; eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ…

Altaylı Gülen’e yazdığı mektupta, şüphelendiği FETÖ’cü MİT çalışanalarını izlemeye alan Kozinoğlu’nu tehdit olarak nitelendirip, etkisiz hale getirilmesini öneriyor.

Kaşif Kozinoğlu’nu hedef gösterdi
Altaylı, “Başbakan, Müsteşar nezdinde teşebbüste bulunarak, Kozinoğlu’nun etkisiz hale getirilmesini ve 20 görevliyle ilgili izlemenin durdurulmasını temin edebilir. Ancak Başbakan’ın böyle bir inisiyatif kullanacağı kanaatinde değilim” sözleriyle Kozinoğlu’nu hedef gösterdi.

Ergenekon kumpası sürecinde cezaevinde hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu, FETÖ tarafından hedef alınan isimlerden biri. Altaylı’nın, mektup’ta Eski MİT mensupu Kozinoğlu’nun faaliyetleri hakkında Gülen’e rapor verdiği tespit edildi.

Altaylı’nın Gülen’e verdiği raporda “Şenkal Atasagun’un Özbekistan görevlisi olarak çalışan Kaşif Kozinoğlu, terfi ettirilmiş ve merkezi Taşkent’deki Orta Asya İstihbaratının başına getirilmiştir. Okulların kapatılma sürecinde en büyük ihanet payı, adı geçen bu şahsa aittir.” sözleri yer aldı.

Altaylı, “Muhterem Efendim” diye hitap ettiği Gülen’e İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olmasına ilişkin de bilgi veriyor.

FETÖ Elebaşı Gülen’e Mektup
Altaylı’nın mektubunda, “Yeni Genelkurmay Başkanı’nın zatı alinize ve yapılan hizmetlere bakışı son derece menfidir (olumsuz). Görev başlar başlamaz, bana bir dostumun sayılarının 7 olduğunu söylediği bazı generalleri yakın takip ve dinlemeye alınmaları konusunda verdiği talimat son derece üzücüdür.7 generalin izlemeye alınmalarının gerekçesi zatı alilerinize taraftar oldukları iddiasıdır.” ifadeleri yer aldı.

İddianamede 2017’de FETÖ’den tutuklanan Enver Altaylı hakkında “casusluk ve örgüt yöneticiliği” suçundan 35 yıla kadar hapis cezası istendi. Altaylı, FETÖ’den aranan eski bir MİT’çiyi yurtdışına çıkarmaya çalışırken yakalanmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eski MİT’çinin Gülen’e mektupları ortaya çıktı