1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eskişehir’de Hemşire Tuğba’nın Ölümüne İlişkin Savcılıktan Açıklama

Eskişehir’de Hemşire Tuğba’nın Ölümüne İlişkin Savcılıktan Açıklama

Eskişehir'de Hemşire Tuğba'nın Ölümüne İlişkin Savcılıktan Açıklama

Eskişehir’de aracında ölü bulunan hemşire Tuğba Koç’un ölümüne ilişkin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Bazı basın organlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, olayın intihar yönünde değerlendirildiği ifade edildi.

Başsavcılık, Tuğba Koç’un aracının camının neden kırık olduğu ve ayakkabılarının ayaklarında bulunmadığına dair çıkan haberleri yalanladı. Soruşturmanın derhal başlatıldığı, olay yeri incelemeleri, otopsi ve kamera kayıtlarının incelendiği açıklandı.

Açıklamaya göre, camın Koç’un eşi A.K. tarafından üzüntü ile kırıldığı, ayakkabılarının ise ayaklarında bulunduğu belirtildi. Şu ana kadar elde edilen bulgular ışığında şüpheli bir duruma rastlanılmadı.

Olay 3 Eylül’de, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi’nde meydana gelmiş, Tuğba Koç’un cansız bedeni otomobilinde bulunmuştu.

Açıklama tam metni:

“03/09/2024 tarihinde Eskişehir’de Tuğba Koç’un araç içerisinde ölü olarak bulunması olayı ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ‘Tuğba Koç’un Katili Belli Oldu’ başlığı ile yer alan, akabinde Tuğba Koç’un bulunduğu araç camının neden kırık olduğu, ayakkabılarının neden ayağında olmadığı, olayı ihbar edenin neden komşuları olduğu vb. soruların yer aldığı haberler dolayısıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Tuğba Koç’un ölü olarak bulunmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında, olay yeri ve otopsi incelemesi yapılarak olay yerine ilişkin kamera kayıtları araştırılmıştır. Olayı ihbar eden kişinin maktulenin görümcesi B.K. olduğu, araç camının A.K. tarafından, eşini ölü olarak görmesinin ardından olay yerinde bulunan tanıklar karşısında üzüntü ve öfke ile kırıldığının güvenlik kamera kayıtlarında sabit olduğu, anılan haberlerde maktulenin ayaklarının çıplak olduğu belirtilmiş ise de olay yeri incelemesi sırasında maktulenin ayakkabılarının ayaklarında olduğu, Tuğba Koç’un bulunduğu araca yönelik geriye dönük yapılan araştırmada aracın üç günlük tüm hareketlerinin incelendiği, herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadığı, olaydan önce eşler arasında Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilen herhangi bir olayın bulunmadığı, olayın yaşandığı gece ve öncesinde Tuğba Koç’un ikametinde yüksek ses, bağırış ve kavga olduğuna dair herhangi bir ihbarın bulunmadığı, olayın sonrasında da Tuğba Koç’un komşularının ikamette yaşanan kavga ile ilgili beyanlarının bulunmadığı, maktulenin ölüm nedeni ile ilgili soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmekte olup, soruşturma dosyasına yansımayan, dosyadaki veri bilgi ve delillerle doğrulanmayan yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği, bu tür paylaşımlarda bulunan ilgililer hakkında soruşturma başlatılacağı hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Eskişehir’de Hemşire Tuğba’nın Ölümüne İlişkin Savcılıktan Açıklama