Eskişehir’de Yelkenkanat Eğitimi Sırasında Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Eskişehir’de Yelkenkanat Eğitimi Sırasında Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Eskişehir’in İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Tesisleri’nde yelkenkanat eğitimi sırasında iki yelkenkanat havada çarpıştı. Kazada 52 yaşındaki pilot Tolga Kandilli yaşamını yitirirken, diğer pilot Murat Demirok ise yaralı olarak kurtarıldı. Kandilli’nin cenazesi memleketi Bursa’da defnedildi.

Olay, 20 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 17.30 civarında meydana geldi. Yelkenkanat Tekamül Eğitimi alan pilot Tolga Kandilli ve pilot Murat Demirok, yelkenkanatlarıyla havalanarak uçuşa geçti. Ancak kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra henüz bilinmeyen bir nedenle iki yelkenkanat havada birbirine girdi. Çarpışmanın şiddetiyle hasar gören yelkenkanatlardan biri yere düştü. Yelkenkanadın içinde bulunan Tolga Kandilli, olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer yelkenkanat ise İnönü Eğitim Merkezi’ne iniş yapabildi. Yaralanan pilot Murat Demirok, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen savcılık ekipleri inceleme başlattı. Tolga Kandilli’nin cenazesi ise yapılan işlemlerin ardından memleketi Bursa’ya gönderildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Kandilli için Fatih Sultan Mehmet Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene THK Kayyım Heyeti Başkanı Ali Yüksel, THK Kayyım Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ali Akyıldız ve Kandilli’nin yakınları katıldı. Kandilli’nin naaşı, ikindi namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Eskişehir’de Yelkenkanat Eğitimi Sırasında Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı