Et fiyatları İstanbul’da sabitlendi

featured

Et fiyatları İstanbul’da sabitlendi. İstanbul’da perakendeci, Ramazan ayı dolayısıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ESK ortak çalışmaya giderek et fiyatlarını sabitledi. Bugünden itibaren dana kıymanın kilogram fiyatı 190 TL, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 210 TL’den satışa çıkacak. Amaçlarının vatandaşa uygun fiyata et vermek olduğunu söyleyen PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, et alımlarında bir limit olmadığını ama ticari faaliyete de izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Şubat ayından itibaren et fiyatlarına ardı ardına yapılan zamlar, ramazanda vatandaşın “Bu fiyatlarla iftar sofrasına nasıl et koyacağız” endişelerine neden olunca özel sektör ve devlet harekete geçti. Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı ve Et ve Süt Kurumu (ESK) yetkilileri, bir araya gelerek bir çalışma yürüttü. Çalışma sonrasında et fiyatlarını ramazan ayı boyunca sabitleme kararı alındı.

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, konuyla ilgili merak edilenleri Hürriyet’e anlattı. Güzeldere özellikle şubat ayından itibaren et fiyatlarında çok ciddi artışlar olduğunu hatırlatarak, “Et ve Süt Kurumu ile Tarım Ve Orman Bakanlığı fiyat artışlarına müdahale etme durumunda kaldı. Biz de yaptığımız görüşmeler neticesinde vatandaşımıza ramazan ayı boyunca kıymalık eti 190 TL, kuşbaşı eti ise 210 TL’de sabitleme sözü verdik. Kampanyayı üyelerimizle birlikte yapıyoruz. Birkaç gündür ciddi dağıtımlarımız oldu. Bakanlığın amacı bu spekülatif artışları bir nebze olsun düşürmek” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Et fiyatları İstanbul’da sabitlendi