ETA Silah Bırakacağını Açıkladı

featured

İspanya ve Fransa’daki Bask bölgelerinin bağımsızlığı için 59 yıldır mücadele eden ve Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde bulunan ETA, bir bildiri yayınlayarak silah bırakacağını açıkladı.

İspanya ve Fransa’daki Bask bölgelerinin bağımsızlığı için 59 yıldır mücadele eden ve Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde bulunan ETA, bir bildiri yayınlayarak silah bırakacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, 2011 yılında silah bırakma kararı alan örgütün, gizlediği silah ve mühimmatların yerini 8 Nisan itibariyle Fransız adli makamlarına bildireceği ifade edildi. Fransa’nın Bayonne şehrindeki ETA’ya ait 8 silah deposunun koordinatlarına dair bilgi, kendilerine “Barış Emekçileri” adını veren arabulucu sivil grup vasıtasıyla adli makamlara bildirilecek. Söz konusu silah depolarında toplam 120 silah, 3 tona yakın patlayıcı ve 2 binden fazla mermi olduğu bildirildi. İspanya Hükümeti’nden bir yetkili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada örgütün tüm silahları teslim edeceğine inanmadıklarını söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ETA Silah Bırakacağını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.