Ethem Sancak’ın ses kaydı ortaya çıktı

featured

Ethem Sancak’ın ses kaydı ortaya çıktı. Eski AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi iş insanı Ethem Sancak, Ethem Sancak, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” sözlerinden sonra partinin İstanbul İl Yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

AK Parti, iş insanı Ethem Sancak’ı partiden kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti: İstifa etti

Ethem Sancak: Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik

Ethem Sancak Rus televizyonuna konuştu: NATO üyeliği Türkiye’nin geçmişten gelen ayıbıdır
Bu gelişme üzerine Ethem Sancak’ın istifa ettiği öğrenilmişti. Sancak disipline verilmesine neden olan sözleri ise kullanmadığını iddia etmişti.

Halk Tv’den İsmail Saymaz’ı sorularını yanıtlayan Ethem Sancak gündeme gelen konuşma ile ilgili şunları söylemişti:

İsmail Saymaz: Ama orada bir de demişsiniz ki, ‘Bizi Amerika işbaşına getirdi’?

Ethem Sancak: Hayır, hayır… Ben öyle bir şey demedim. AK Parti’yi halk iktidara getirdi. Amerika’nın isteğiyle iktidara gelirse belli adamlar gelir.

İsmail Saymaz: Yani böyle bir cümle kurmadınız mı?

Sancak: Hayır canım onları Karar gazetesi cımbızlamış.

Saymaz: Peki, FETÖ’cülerin içimize sızdığı, onlarla yol yürüdük şeklindeki cümleler?

Sancak: İşte FETÖ’cüleri içimize sızdırdılar askerleri satın aldılar. Her zamanki gibi generalleri satın aldılar. Bunlar bilinen gerçek. Ben tarih anlattım, siyasi tarih

Saymaz: O zaman Karar gazetesinde söylenen sözlerin bir gerçekliği yok?

Sancak: Hayır tamamen yalan. Mustafa Karaalioğlu ve Davutoğlu ve ekibi Tayyip Erdoğan ve benim aramı bozmak için her türlü numarayı çeviriyorlar. Boşuna uğraşmasınlar. Beni ihraç da ettirtebilirler. Canları sağ olsun, ben Tayyip Erdoğan’ın davasına bağlı olduğum sürece onun neferiyim. Partide olayım olmayayım. Particilik diye benim bir derdim yok

Duvar’dan Ferhat Yaşar, Sancak’ın yalanladığı konuşmanın ses kaydını paylaştı. Ses kaydında “Bu millet Tayyip Erdoğan’ı seçti. Tayyip Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıydı. Aslında Amerika’nın desteğiyle geldik iktidara” ifadeleri yer aldı.

Rus televizyonuna konuştmuştu

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatının ilk günlerinde bir Rus kanalına konuşan Sancak, Türkiye’nin NATO üyesi olmasını eleştirmiş, Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lar için ise, “Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova’dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki gün Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” başlıklı konferansta konuşan Sancak, “Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.

Daha fazal haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ethem Sancak’ın ses kaydı ortaya çıktı