Ev sahiplerinden yeni pazarlama taktiği, “6 aydan kısa sözleşme”

featured

Ev sahiplerinden yeni pazarlama taktiği, “6 aydan kısa sözleşme” Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki problemler artarak devam ederken, ev sahipleri yeni bir pazarlama taktiği geliştirerek, kiracılara 6 aydan kısa kira sözleşmesi yapmaya başladı.

Konut sektörü temsilcileri, kirada yüzde 25 artış sınırının piyasa gerçekliğinden uzak olduğunu belirtiyor. Bu durum konut sahiplerini satış ya da kısa süreli kiralamaya yönlendiriyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı uygulamasının süresini uzatmayı düşündüklerini açıklamıştı. Buna göre fahiş kira artışlarına hapis cezası gibi yaptırımların getirilmesi de planlanıyor.

Dünya’ya konuşan uzmanlar, konut fiyatlarındaki yükselişin ardından kira sınırı uygulamasının da piyasanın gerçekliğinden uzak kaldığını vurguluyor.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak, kirada yüzde 25 sınırının uzatılmasının ardından ev sahiplerinin de farklı alternatifleri değerlendirmeye başladığını anlattı: “Kira artışı sınırının ardından ev sahipleri genelde iki seçeneği tercih ediyor. Bazıları konutlarını satmaya başladı. Evleri boş olanlar da ya altı aydan kısa süreli kontratlar yapıyor ya da günlük ve haftalık gibi daha kısa süreli kiralamalara yöneliyor. Yüzde 25 sınırının uzatılması kısa süreli kiralamaları daha da artıracağını düşünüyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ev sahiplerinden yeni pazarlama taktiği, “6 aydan kısa sözleşme”