• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Evden kaçan 13 yaşındaki kıza otogar değnekçisi tecavüz etti

featured

Diyarbakır’da şehirlerarası otobüs terminalinde simsarlık yapan A.A.’nın Adana’ya gitmek isteyen 13 yaşındaki Z.Ö.’yü yardım etme bahanesiyle bir eve kapatarak tecavüz ettiği ortaya çıktı.
Olay küçük kızın durumu polise ve ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. 15 Haziran’da Adana’ya gitmek için bilet almaya giden Z.Ö.’yü gözüne kestiren A.A. küçük kızın yanına gelerek, “Sana yardımcı olabilirim” dedi.

Ardından Z.Ö.’yü şehir merkezinde apart olarak kullanılan bir eve götürdü. Küçük kızı burada koltuğun üzerine oturtan zanlı, “Eğer dediklerimi yapmazsan seni pencereden aşağıya atarım” diyerek tehdit etti. Ardından da Z.Ö.’nün elbiselerini çıkarıp cinsel istismarda bulundu.

Küçük çocuk cinsel istismardan sonra kanama geçirdi. Zanlı çocuğu yeniden otogara götürüp Adana otobüsüne bindirdi. Yaşadıkları karşısında ne yapacağını şaşıran küçük kız, Şanlıurfa’da mola vermesi üzerine otobüsten inerek polise sığındı ve durumu anlatarak yardım istedi.

Küçük kız geri Diyarbakır’a getirilerek ailesine teslim edilirken, adını bile bilmediği zanlı otogardaki güvenlik kameralarının incelenmesiyle kıskıvrak yakalandı. Zanlı polis sorgusunda, “Olay günü otogarda gördüm. Nereye gideceğini sordum. Kendisini bilet gişelerine yönlendirdim. Bana sigara içeceğini söyledi. Sigara içmesi için bir yer gösterdim. Bana ‘Yemek yemek istiyorum’ dedi. Lokantada yemek yaptırıp apart bir eve gittik. Sonra yakınlaştık. Evde 2 saat kaldık. Küçük olduğunu bilmiyordum. Bana 20 yaşında olduğunu söyledi. 3-4 dakika normal yoldan ilişkiye girdik. Taksi ve bilet parasını kendisi verdi” dedi.

ATK’ya sevk edilen çocuğun iç beden muayenesinde kızlık zarında taze yırtıklar olduğu yönünde rapor düzenlendi. Tutuklanan ve zanlı hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede mağdurun ifadelerinin tutarlı olduğu, sanığın ise dolaylı yoldan suçunu itiraf ettiği kaydedildi. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapora göre suçu işlediğinin sabit olduğu belirtilen zanlının, mağduru eve kapattıktan sonra, “Dediklerimi yapmazsan seni pencereden aşağıya atarım” diye korkutup nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçunu da işlediği belirtildi.

Mahkemede hakim karşısına çıkan sanık bu kez cinsel saldırı iddialarını kabul etmeyerek, “Öyle bir ifadem varsa da şimdi kabul etmiyorum. Ben mağdurla cinsel birliktelik yaşamadım” dedi.

Kızın babası S.Ö ile annesi S.Ö ifadesinde, “Olay günü kızımızın evdeki bir miktar parayı da alıp ayrıldığını öğrenince polise kayıp başvurusu yaptık. Gece saatlerinde Şanlıurfa’dan polisler bizi arayınca olayı öğrendik. Kızımın üzerindeki 2950 TL parasını da sanığın aldığını kızımdan öğrendim, şikâyetçiyim” dedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin 40 yaşında olduğunu, mağdurun 7-8 yıl önce de cinsel istismara uğradığına dair Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifadesi bulunduğunu belirterek, “Müvekkilimin mağdureden parayı aldığına dair dosyada somut delil yoktur. Anne ve babasının beyanları çelişkilidir. Mağdur yeniden dinlenirse gerçekler ortaya çıkacaktır. Müvekkilim, mağdure ile herhangi bir cinsel münasebeti olmadığını ifade etmektedir. Tahliyesini istiyorum” dedi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Evden kaçan 13 yaşındaki kıza otogar değnekçisi tecavüz etti