Evren Barış Yavuz Kimdir?

Evren Barış Yavuz Kimdir?

Türkiye’nin önemli savunma sanayi üreticilerinden Baykar’ın İsrail’e jet yakıtı sattığı iddialarını ortaya attıktan sonra sosyal medya hesabını kapatarak ortadan kaybolan Evren Barış Yavuz adlı kullanıcının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP ile ilişkili olduğu yönünde Haluk Bayraktar tarafından bir iddia ortaya atılmıştı. Yaşanan tartışma sonrası Evren Barış Yavuz’un kim olduğu pek çok insanın merakını uyandırdı…

Evren Barış Yavuz Kimdir?

Ekrem İmamoğlu ve Haluk Bayraktar arasında gündem olan tartışmaların fitilini ateşleyen Yavuz, Baykar hakkında paylaşımları yaptığı Twitter hesabını kapattı. Yavuz’a ait internet sitesi üzerinde yer alan “Ben” adlı yazısında kendisini şöyle tanıtıyor:

İstanbul’da doğdum,

Liseyi Ankara Mustafa Kemal Lisesi’nde bitirdim.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü, Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’nda eğitim aldım. Ayrıca farklı üniversitelerde Arkeoloji ve Sinema eğitimi aldım.

Senaryo ve metin yazarlığı, metin kurma ve senaryo eğitmenliğinin yanında bir çok iş yaptım.

2009 Yılında İlk Kitabım Tuzsuşeker Yayımlandı

2019 Yılında İkinci Kitabım Kuşlarınsüvarisi yayımlandı.

Yayında çalıştığım ortak kitaplar:

  • Kadıköy Heykelleri, 2018
  • Gündelik Hayata Direnmek, 2017
  • Yereli Yönetmek, 2018
  • Kartpostallarla Çanakkale, 2017
  • Kadıköy’de Spor Suda Doğdu, 2016
  • Bir Avuçtular DENİZ oldular, 2015

Ayrıca 2011 yılında bu yana iletişim danışmanlığı, iş geliştime uzmanlığı alanında çalışıyorum.

Patronlar Dünyası’nda yer alan bir haberde ise Evren Barış Yavuz için şu ifadeler kullanıldı: En çok merak edilen isim de o paylaşımı yapan Evren Barış Yavuz oldu. Sosyal medya hesabını kapatan Yavuz, iletişimci. CHP’nin iletişimle ilgili alanlarında çalışmalar yapan Yavuz’un İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışma ekibinde yer aldığı belirtiliyor. İstanbul Planlama Ajansı’nda görev yaptığı belirtilen Yavuz kendisini ‘iletişim danışmanı ve iş geliştirme uzmanı’ olarak tanıtırken iki kitabı bulunuyor. Bir çok kitapta da ortak yazarlık yaptığı belirtiliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili son kampanyayı yürüten ekipte de yer alan Evren Barış Yavuz sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımlar Kılıçdaroğlu’na CHP Kongresi’nde ‘aday olma’ çağrısı yapmış ve “ Size bu cümleleri kişisel iletişim adreslerinizden yollayabilirdim… Ancak bu kez, tarihsel bir not olarak buraya düşmek istiyorum. Sizinle çalışmış, süreçlerinize emek vermeye gayret etmiş, hem profesyonel hem de vicdani olarak çabanızı önemli görmüş biri olarak sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Lütfen o salona “aday” olarak gelmeyin.” diye yazmıştı.

Evren Barış Yavuz’un PKK Propagandası

Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar tarafından Yavuz’un Alevilerin Neden Bir ‘PKK’Si Olmalıydı başlıklı yazısına dikkat çekilmişti. Bayraktar hakkında iddialarda bulunduktan sonra ortadan kaybolan Yavuz’un, dikkat çekilen yazısı dışında da PKK propagandalarında kullanılan isimlere sempati duyduğu paylaşımların ortaya çıkması büyük tepki topladı.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Evren Barış Yavuz Kimdir?